Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Parul denota personalitatea

Parul denota personalitatea

Email Imprimare

Toata lumea stie foarte bine ca parul alaturi de piele si unghii arata cat de ingrijita si atenta este o femeie cu propria ei persoana. Prima impresie este intotdeauna lasata de aspectul nostru fizic, iar pentru acest lucru trebuie sa dam mare atentie stilului nostru de viata, ritualului nostru de ingrijire corporala, vestimentatiei, alimentatiei. Toti acesti factori ne influenteaza in mod negativ sau pozitiv aspectul nostru fizic. Cu totii stim ca starea noastra interioara este strans legata de felul in care cei din jurul nostru ne percep, chiar daca multi nu vor sa recunoasca acest lucru. Vechiul proverb latinesc Mens sana in corpore sano - Minte sanatoasa in corp sanatos este o dovada clara ca mintea si corpul sunt intr-o stransa corelatie, iar echilibrul acestora depinde doar de noi.

Dar ca sa surprindem, sa atragem simpatii, sa fim placuti la vedere nu e suficient sa ne ingrijim, trebuie sa avem si o personalitate unica, sa nu tindem spre banalitate. Sunt tanara, am putin peste 20 de ani, sunt la varsta la care imi place sa fiu intrigata, sa descopar lucruri noi si recunosc ca ma plictisesc repede, de orice, uneori si de mine. Iar cand ma plictisec de aspectul meu fizic, parul este cea mai usoara "ustensila" de manevrat. Parul are o foarte mare importanta in viata mea. Un par ingrijit poate schimba foarte multe. Uneori, un simplu breton bine conturat reuseste sa ne schimbe fizionomia, sa ascunda anumite defecte.
Eu mereu mi-am schimbat coafura, nu sunt o persoana conservatoare. De la stilul clasic, impletituri, "coada de cal", coc pana la stilul punk, hippie, "ravasit", cum ar spune unii. Obisnuiesc sa jonglez mult cu parul pentru ca mereu sunt in schimbare si nu mi-e teama sa ma tund, sa-mi schimb coafura. Au fost momente in care am avut parul lung si mi l-am tuns scurt in favoarea unei tunsori care imi placea foarte mult si consideram ca-mi denota personalitatea. Nu am regretat decizia luata, dar nu pot spune ca mi-a iesit exact cum ma asteptam. Intre timp, fiind o persoana in continua miscare si schimbare, cum am mai spus, mi-am dorit parul lung din nou. Ei bine, de atunci am inteles faptul ca este foarte usor ca dintr-un par lung sa faci unul scurt, dar din unul scurt unul lung…mai greu, mai asteptam vreo 2-3 ani.
Asadar, daca exista persoane cu un par lung, bogat, dar care totusi isi doresc o schimbare, le sfatuiesc sa se gandeasca de mai multe ori inainte a-si alege tunsoarea. De la experienta aceea mai neplacuta, am optat pentru parul mediu si am decis sa nu ma mai tund atat de scurt deoarece poboaba capilara este cea care denota feminitate. Insa, recunosc ca vad pe strada femei cu fizionomie special creata pentru parul scurt, sau chiar am o prietena care este tunsa pixie si o prinde foarte bine. Nu trebuie sa avem prejudecati despre par, coafura, desi sunt constienta ca ele exista dintotdeauna si vor continua sa existe. Depinde de noi daca acceptam sau nu aceste idei preconcepute. Eu consider ca pentru a avea un par sanatos nu trebuie sa-l vopsesc foarte des.
Am optat mult timp pentru parul blond, si asta nu pentru ca se zice ca femeile blonde au mai mult succes la barbati, deoarece reprezinta gingasia, inocenta pe care marea majoritate a barbatilor o doresc. Nu! Am ales aceasta culoare pentru ca-mi statea bine, pentru era in armonie cu fizionomia fetei mele. In prezent am un saten destul de deschis, aproape de nuanta naturala a parului meu, deoarece blondul este mai greu de intretinut si am decis sa fiu mai naturala. Nu am sa cataloghez intr-un fel sau altul bruntele si roscatele, asta ar insemna sa am idei preconcepute, o mare parte din ele fiind false, deoarece culoarea parului este un grad de generalizare mult prea mare atunci cand vrem sa ne spunem parerea despre o anumita persoana. (Aly-Dea, Foto: Stock.XCHNG)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.