Marti, 27 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Infatisarea schimba totul

Infatisarea schimba totul

Email Imprimare

In urma cu cativa ani, o cunostinta de-a mea, care publica destul de frecvent articole de specialitate in domeniul sau, a publicat unul care a fost extrem de bine receptionat de cei din breasla sa. Drept rezultat, doamna respectiva a inceput sa fie invitata sa tina prezentari. Cum fiecare dintre aceste ocazii includea un onorariu substantial, femeia era din ce in ce mai entuziasmata, pentru ca descoperise ceea ce credea ca este un al doilea “salariu”. Dupa ce a tinut cateva astfel de speech -uri, ofertele au incetat la fel de brusc cum au inceput.
Nu a stiut niciodata ce s-a intamplat. Desi a trecut peste acest incident fara sa verse prea multe lacrimi, era evident pentru toti cei din jurul ei ca episodul respectiv o framanta. Din nefericire, in ciuda a numeroase aluzii, aceasta doamna a refuzat sa creada ca era vorba de o problema foarte simpla si, culmea!, una care putea fi rezolvata: imaginea ei profesionala.
La 1,80 m inaltime si 92 de kilograme, masiva si cu o coama foarte creata, aceasta femeie era o prezenta formidabila. Daca ar fi ales haine care sa o reduca vizual, cum ar fi imbracamintea in culori inchise, linii verticale si bijuterii adecvate, ar fi reusit sa castige respect si sa atraga atentia, continuand sa aiba o imagine profesionala. In schimb, ea se imbraca asa cum dorea sotul ei: tocuri inalte, fuste scurte, parul despletit, bluze mulate. Majoritatea hainelor ii erau mici; nici unele nu erau de calitate si din materiale durabile.
Intreaga ei infatisare contrasta atat de puternic cu varsta (circa 40 de ani), venitul (aproape 3.000 €/ luna) si pozitia ierarhica (director executiv), incat, atunci cand o intalneau pentru prima oara, interlocutorii sai nu se puteau stapani sa nu o masoare de sus pana jos.
Din nefericire, imaginea ei neprofesionala a insemnat si sfarsitul carierei sale de prezentator. Citind ceva scris de ea, femeia parea competenta, foarte bine educata si, evident, foarte pregatita in domeniul ei. Dar in realitate arata ridicol. Audienta ei astepta o persoana profesionista; in schimb, vedeau o incrucisare intre eleganta si ignoranta. Educatia ei, vasta experienta profesionala si talentul la scris erau inutile; cand aparea pe un podium, doamna respectiva pierdea din credibilitate din cauza felului in care arata.
Mai mult de 55% din mesajul ce vrei sa-l comunici se bazeaza pe infatisare, limbajul corporal si felul in care transmiti (tonul vocii, ritmul acesteia). Aceste lucruri le-am invatat si eu din propriile greseli si ale altora. Conteaza enorm imaginea in orice domeniu, iti deschide multe usi si chiar daca uneori nu avem indeajuns talent pentru o activitate, infatisarea ne va salva. (Irina Marina, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.