Miercuri, 28 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Responsabilizare ecologica

Responsabilizare ecologica

Email Imprimare

Dincolo de problemele economice pe care le au din cauza nechibzuintei lor, oamenii isi permit sa otraveasca si sa erodeze mediul in care traiesc si pe care il vor lasa mostenire urmasilor. Legislatia romaneasca actuala ignora complet aceasta realitate cruda si prefera sa inchida ochii la masacrarea padurilor, la expunerea semenilor la radiatii, la vicierea apei si a aerului. Padurile, mandria tarii, sunt taiate si exportate, umfland buzunarele celor care nu le pasa ca natura apartine tuturor si trebuie conservata intr-o stare cat mai perfecta. Mafia lemnului este atat de bine dezvoltata, incat, atunci cand cetatenii binevoitori reclama masacrul, politistii ii anunta pe hoti ca sa se puna la adapost sau sa fuga pana sosesc la fata locului. Ce este de facut?
Propun ca fortele de ordine sa isi faca datoria si sa se adopte o lege prin care cel care taie fara mila copacii falnici sa fie obligat sa planteze de trei ori mai mult si sa ingrijeasca pana la maturitate copacii respectivi. De asemenea, pe plan international, Romania sa propuna inchiderea tuturor centralelor nucleare si inlocuirea acestora cu hidrocentrale sau centrale eoliene, pentru ca planeta apartine tuturor, iar in cazul unei calamitati, toti suportam consecintele. Chiar daca se vor pierde locuri de munca, vom pune capat pentru totdeauna dezastrelor ecologice.
In padurile situate in statiuni sau langa obiectivele turistice sa fie montate camere de luat vederi sau alte sisteme de supraveghere video pentru ca turistii veniti sa se recreeze sa nu mai arunce resturi menajere peste tot. Se poate pune la punct o retea de supraveghere a padurilor prin satelit si o echipa de profesionisti care sa intervina cand vor observa taieri frauduloase, un fel de SMURD al padurilor si al mediului in general, nu este o idee utopica si oricat de mult ar costa se va dovedi benefica pentru toti. (Elena Stan)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.