Miercuri, 22 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Din doua rele...

Din doua rele...

Email Imprimare

Cine nu simte poluarea cu dioxid de carbon? Te plimbli prin capitala si este imposibil sa nu simti poluarea si ai vrea sa faci o escapada in munti sa respiri aer curat... Dar sa speram ca norul radioactiv rezultat in urma exploziilor nucleare de la Centrala nucleara din Fukushima se va rarefia si va aduce mai putine elemente radioactive pe meleagurile mioritice.

Am fost acum trei ani la Rosia Montana si am vorbit cu un miner care imi povestea ca are probleme cu plamanii si ca multi colegi de-ai lui s-au imbolnavit si au facut cancer pulmonar. Dar oare ce se intampla daca primesti doze mult mult mai mari de radiatii: in cel mai rau caz poti muri sau te poti imbolnavi grav sau sa poti capata o boala in timp (unele elemente radiactive intra in organism si efectele se vad dupa ani). Cand ma duc la mare si trec pe langa Cernavoda ma intreb daca sunt mai multe radiatii pe langa reactor. Sigur sunt. Dar nu se face tam-tam. Dar cum ramane cu deseurile radioactive de la reactorul nuclear, stiu ca sunt depozitate tocmai in muntii Apuseni sau sunt ingropate la alte depozite. Ma ingrijoreaza centralele nucleare, caci pot avea efecte nefaste asupra tuturor vietuitoarelor si habitatelor. Despre reactorul de la Magurele ce stiti? Eu sincer n-as vrea sa locuiesc prin preajma! Chiar daca este inchis, exista doze de radiatii crescute.
As vrea sa lucrez la o firma de protejare a mediului ca sa pot face mai multe. Cred ca autoritatile nu prea isi dau silinta sa ii informeze pe oameni asupra radioactivitatii din jurul lor. Eu sunt impotriva centralelor nucleare.
In privinta poluarii cu dioxid de carbon ce pot sa spun: nu am masina, insa daca as avea posibilitatea, mi-as cumpara o masina "prietenoasa" cu mediul, care sa nu elibereze dioxid de carbon in atmosfera. Momentan, merg cu mijoacele de transport comun si ma bucur, caci astfel protejez si eu un pic mediul inconjurator. (Filica Mihaila)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.