Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Tineretea e ca un vis frumos

Tineretea e ca un vis frumos

Email Imprimare

Tineretea e ca un vis frumos. Te lasi purtat pe aripile lui si nici nu-ti dai seama cand trece timpul si visul acesta minunat ramane doar ca o amintire. Dar in afara de acei ani minunati ai adolescentei la care ne referim de obicei cand vorbim de tinerete mai exista o tinerete, ca stare de spirit, si pe care din pacate nu o mai au de multe ori nici adolescentii, dar pe care reusesc sa si-o pastreze si multi oameni, chiar daca din pacate mereu mai putini, chiar si la maturitate sau unii chiar si la varsta a treia. In sensul acesta, tineretea reprezinta in primul rand o stare de spirit. Si e atat de minunat, de tonic si de reconfortant sa ai in preajma ta astfel de oameni.

Dar cand vorbim de tinerete ne referim de multe ori la acuitatea mintii. Cine nu e cucerit de o minte zglobie? Dar in aceasta privinta lucrurile sunt intr-un fel chiar mai complicate decat in privinta trupului. Pe acesta il citim dintr-o privire si stim prea bine cat de importante sunt miscarea, sportul si o alimentatie echilibrata. Dar cu mintea? E mult mai complicat. O citesti mai greu... si parca eziti sa dai diagnostice. Si aici avem nevoie de un adevarat antrenament. Atat la varsta copilariei si a primei tinereti, atunci cand se formeaza memoria si ceea ce vom numi inteligenta, dar si apoi in timpul vietii si mai ales la batranete. Dar aceasta gimnastica a mintii o privim ca pe ceva oarecum abstract sau, altfel spus, de prea multe ori nu o luam in serios. Apoi este alimentatia.
Aceasta ne afecteaza mintea intr-o mult mai mare masura decat trupul. Creierul este principalul consumator al organismului si este in acelasi timp cel mai sensibil la carentele diferitelor principii nutritionale, dar si din punct de vedere al sensibilitatii la noxele cu care ne otraveste poluarea sau cu care ne otravim singuri ca in cazul fumului de tigara. Sunt lucruri elementare de care ar trebui sa avem grija. De ce sa fumam? De ce sa ne jenam si sa-i lasam pe altii sa ne otraveasca cu fumul lor? Iar creierul prost hranit sufera mult mai mult decat masa muschiulara. Fara acizii grasi Omega 3 si Omega 6, fara vitamina D si fara zaharuri sanatoase, fara restul de vitamine si de minerale, creierul sufera si nu ne putem bucura de o adevarata sanatate a mintii. Si eu cred ca de aici incepe totul.
Cel mai viguros trup cu o minte subrezita e de plans. In schimb, am vazut destui oameni cu probleme severe ale trupului, dar care datorita mintii lor atat de vii care le sustinea un tonus mental cu adevarat tineresc erau efectiv de invidiat. Astfel cred ca nu e adevarata doar vorba ca de la cap se impute pestele, ci cred mai mult ca de la cap pornesc toate, inclusiv capacitatea noastra de a ne vindeca sau in general de a rezista in fata bolilor. Dar in primul rand capacitatea noastra de a ne bucura de viata si a ne pastra cat mai mult timp tineretea si bucuria de a trai. (Andrei Andreescu, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.