Sambata, 30 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Rosu-n obrajori

Rosu-n obrajori

Email Imprimare

Rosu-n obrajori era o vorba cu care alintai copiii sau tinerii. Si li se potrivea, caci joaca si harjoneala in aer liber, in padure sau in parc le dadea o pofta nebuna de viata. Era sanatate si bucurie. Si ei intr-adevar erau rosii-n obrajori. Acum ma uit la ei, palizi si ofiliti inainte de a deschide bine ochii in viata. Dar care viata? Oare a sta cat e ziua de lunga in fata calculatorului e viata? Nu cred ca e viata, ci mai degraba e boala curata. Unde a disparut pentru ei tineretea cu elanul si bucuriile ei? Astazi, fara indoiala, in absenta calculatorului esti mort. E ca si cand te-ar lasa cineva fara maini si fara picioare. Dar mai e nevoie si de un pic de masura sau altfel ne batem joc si de tineretea, si de viata noastra.
Tineretea inseamna totusi libertate, pofta neingradita de a zburda, elanul nestavilit al dragostei. Dar dragostea cred ca inseamna altceva decat interminabilele mesaje pe mess sau pe sms. Dragostea nu poate fi atrofiata pe un ecran. Ea e forta vitala a naturii. E poezia naturii. Nu e bine ca incepem sa uitam vechile proverbe. Mens sana in corpore sano nu e o vorba goala. Cum poti intra cu adevarat in viata daca nu te-ai confruntat cu nebunia dragostei? Viata isi are regulile si ciclurile ei naturale. Exponatele tinute in borcanele cu cloroform nu reprezinta viata. Viata pulseaza in bataia soarelui si a vantului. Nu se sperie de viscol, de furtuna, de valurile inspumate ale marii. Tineretea a fost intotdeauna ca o valvataie. Aveti grija ce faceti cu copiii de astazi. Tineretea nu se poate trai la foc mic. Si nu stiu cum poate arata un om care nu a cunoscut tineretea, sfanta nebunie a tineretii. Nu golania, nu drogurile sau decibelii discotecilor cu aerul lor irespirabil. Nu! Sfanta nebunie a naturii si dulcea dezmierdare a dragostei. (Adi Cavaleru, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.