Sambata, 24 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Cei 7 ani de-acasa

Cei 7 ani de-acasa

Email Imprimare

Primii ani din viata sunt decisivi in formarea unui copil. Auzim foarte des expresia "cei 7 ani de-acasa", insa putini ii si au. Vremurile s-au schimbat, bunul-simt parca a disparut, iar fiecare "trage foc la oala lui", am uitat parca sa-i ajutam pe cei de langa noi. Primul exemplu al copilului este insusi parintele, iar daca acesta - poate fara sa vrea - ii arata cum sa vorbeasca urat, cum sa fie avar, cum sa jigneasca pe cei din jur, nu poate avea pretentia ca cel mic sa devina o persoana buna. Daca copilul a devenit obraznic, insolent sau ne face altfel de "probleme", ne este foarte usor sa dam vina pe societate sau pe anturaj, ne este mai usor sa gasim vinovati, nu vrem sa ne dam seama ca, de fapt, singurii vinovati pentru ce a devenit copilul sunt Parintii.

Eu am o fetita de 5 ani si incerc sa-i ofer cea mai buna educatie, incerc sa aplic pe cat se poate educatia pe care am primit-o si eu de la parintii mei (intr-o oarecare masura, pentru ca timpurile s-au schimbat). Mi-as dori sa am aceleasi forte pe care le-au avut si ei la momentul respectiv, sa incerc sa-i corectez greselile, nu prin pedepse fizice. Incerc sa-mi educ copilul in spiritul valorilor morale adevarate: raspundere, responsabilitate, respect, integritate si sa nu puna pret pe valorile materiale. Stiu ca suna naiv in vremurile astea, dar vreau ca fetita mea sa stie sa se respecte pe sine si pe cei din jur, vreau sa stie sa lupte pentru dreptate, indiferent de partea cui este, vreau sa manifeste grija fata de natura, oameni, animale. Totul depinde de cei 7 ani de acasa! (Mihaela)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.