Vineri, 7 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Primii ani…

Primii ani…

Email Imprimare

Un interviu realizat cu viitoare mamici a aratat faptul ca 99% din ele au declarat ca lucrul cel mai important este ca bebelusul lor sa fie sanatos. Daca stam sa ne gandim bine, probabil e cel mai important lucru, deoarece fara o sanatate puternica nu putem face multe pe lumea aceasta. E atat de dramatic sa vezi mame ale caror copii s-au nascut cu fel si fel de probleme si care nu au resursele materiale suficiente sa ii ofere copilului tratamentul si recuperarea necesara. Ce sa mai vorbim de sutele de mii de copii abandonati in spitale si pe strada. Acei copii, bolnavi sau nu, nu vor cunoaste poate niciodata ce inseamna o mangaiere sincera, un zambet afectuos, o incurajare. Nu vor cunoaste placerea de a citi o carte buna, de a urmari filmul preferat la TV, de a merge la teatru sau la alte activitati pe care noi le luam de-a gata.

Cel mai important lucru pentru un copil in primii lui ani de viata este prezenta unei persoane, de cele mai multe ori mama, care sa ii ofere afectiune mereu, dar care sa ii impuna limite clare. Un bebelus nu trebuie oprit sa se joace cu lucrurile ce il inconjoara, nu trebuie sa fie pedepsit daca sparge o vaza sau daca da pe jos laptele din farfurie. Majoritatea parintilor spun ca isi doresc ca copilul lor sa fie sanatos, dar sanatatea implica si aspectul psihologic. Sanatatea psihologica a unui copil are la baza o atitudine calda, dar ferma a parintilor. Atunci cand sparge o vaza sau un bibelou, copilul nu o face intentionat si nici nu are mintea sa inteleaga diferenta dintre bine si rau. El a vrut doar sa experimenteze lumea, sa o descopere. Daca cineva impiedica un copil sa exploreze si sa se bucure de lucrurile din mediul lui sau poate chiar il pedepseste asupru, atunci copilul va invata sa ii fie frica de adulti, sa ii fie rusine sa puna intrebari sau sa raspunda, va fi neindemanatic mai incolo, tot datorita fricii si rusinii. De aceea eu cred ca cel mai important lucru pentru un copil in primii ani de viata este posibilitatea de a intra in contact direct cu lumea, de a explora prin joc si prin activitati sportive tot ce il inconjoara. Copiii cu succese mari la scoala sunt acei copii care pun intrebari, care au capacitatea sa fie atenti la mai multe lucruri in acelasi timp, cei carora nu le e frica sau rusine sa se avante in lume. Atata vreme cat regulile si limitele ii sunt explicate pe limba lui, un copil va creste frumos si va deveni un tanar sau o tanara de care parintii sa poata fi mandri! (Alexandra Roman, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.