Luni, 26 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Jocul este o activitate formativa in copilarie

Jocul este o activitate formativa in copilarie

Email Imprimare

Copilul inventeaza. Chiar daca nu se joaca nimeni cu el, imaginatia sa este mereu activa, reusind sa surprinda mereu. In toate studiile si cercetarile de educatie, jocul este definit ca fiind o actiune formativa in copilarie, un prilej de relaxare si de refacere fizica. Jocul este o activitate formativa in copilarie, ajutand la formarea, la dezvoltarea imaginii de sine. De asemenea, jocul didactic este considerat cel mai eficient mijloc de instruire si de educare, fiind folosit pentru a forma sau a consolida anumite cunostinte.

Va voi prezenta cateva jocuri speciale, in functie de continut, pot fi jocuri de antrenare a: analizatorului vizual, a analizatorului auditiv (sunete si zgomote), a analizatorului tactil (senzatii tactile si termice), a analizatorului olfactiv, a analizatorului gustativ, a analizatorului kinestezic si jocuri de antrenare a simtului echilibrului (senzatia de verticalitate si de inclinare a corpului: trestia si vantul, senzatia de miscare rectilinie si senzatia de rotatie: caruselul.) Jocul Ceasul: e legat la ochi copilul si e pus sa ghiceasca unde e ceasul, cautandu-l dupa sunet. (Ionela Mates, Foto: Stock.XCHNG)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.