Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Suntem sau nu addicted...

Suntem sau nu addicted...

Email Imprimare

Sunt de parere ca orice femeie care doreste sa arate bine (si desi s-ar considera ca toate femeile doresc asta, lucrurile nu stau chiar asa!) este pasionata de shopping. Personal, am metodele mele de a-mi putea satisface aceasta pasiune, pe cat de des posibil. Si, pentru a clarifica de la bun inceput, nu sunt o persoana care sa se scalde "in bani". In cele ce urmeaza voi incerca sa va dezvalui etapele (nu neaparat in ordinea efectuarii lor, ci cum imi vin in minte), prin care "trec" inainte de a cumpara ceva.

Anterior achizitionarii oricarui produs si, in acest sens, ma voi referi la aparate (aparat de ondulat parul, mp3, camera foto, telefon etc.), ma informez via internet, compar calitatea, oferte, preturi; la acestea, se adauga si impresiile diversilor utilizatori. Estimez ca, in privinta acestui gen de aparate, ar trebui sa fim mai "darnice" in achizitionarea lor, pentru ca, in mod real, aici, pretul chiar reprezinta un indice al calitatii.
Consider ca pe cosmetice ar trebui sa cheltuim mai mult. Demachierea, tonifierea si hidratarea/hranirea tenului trebuie sa faca parte din tabieturile fiecarei femei care se respecta. Internetul este foarte folositor la acest capitol. O metoda de a mai "proteja" banutii ar fi sa achizitionam produse destinate ingrijirii parului (sampon, masti regeneratoare etc.) din saloanele de coafura, unde se si vand articole mult mai bune sub aspect calitativ, nici nu se pot compara cu cele din comert, iar pretul nu este mare deloc (chiar, in final, “iesim†mai ieftin), avand in vedere ca acestea dureaza o perioada mai indelungata de timp.
Nu va pot spune exact de la cine am invatat acest lucru, insa nu voi uita niciodata faptul ca "accesoriile schimba total o tinuta". Drept urmare, "grosul" il cheltuiesc pe acestea. Pantofii ii prefer din piele si modele cat mai simple, in culori neutre. Astfel, nu gresesc cu nimic prin faptul ca ii cumpar la finalul unui sezon, in mare pentru a-i arbora in anul urmator. Pantofii/sandalele de primavara – vara, ii aleg in diferite culori (verde, galben, mov, albastru etc.), dar in nuante pale, nu tipatoare si in nici un caz lacuite (poate doar alb si negru). Prin aceasta metoda sunt complimentata pentru tinute, chiar daca pantofii ii am de un an sau chiar 2, 3. Posetele, de asemenea, le prefer din piele sau chiar si confectionate din materiale textile gen panza sau rafie, nuiele (pentru anotimpul estival). Sunt anumite materiale care sar in ochi, fiind "chic", chiar daca au scoruri peste 50 de lei. Deci, sfatul meu este sa economisiti pentru aceasta parte a garderobei sau sa asteptati reducerile.
In privinta hainelor, problema s-ar pune altfel. De cand ma stiu mi-a placut sa cumpar haine. Le purtam, pentru ca ne fac sa resimtim o stare de euforie, pentru ca ne definesc unicitatea, felul de a fi, chiar si starea. Exista haine pentru fiecare dintre noi, fara exceptie. Dar, in aceste momente de criza economica, trebuie sa ne gandim de doua ori inainte de a cumpara un articol vestimentar. Consider ca trebuie sa facem aceste achizitii doar atunci cand avem stricta nevoie de unele noi…. Imi fac curatenie in sifonier, cam o data la 3-4 luni, si nu pentru a le arunca pe cele care nu imi mai plac, ci pentru a le analiza mai indelungat, in vederea modificarilor pe care intentionez sa le fac pentru a avea alte articole vestimentare "noi". Prin urmare, pentru femeile care vor sa aiba haine unice, iesite din comun, si, totusi, sa le caracterizeze in continuare, in mod individual, propun mersul la croitor, ori cu haine demodate, ori cu hainele proprii, de multe ori dragi, dupa care plangem ca nu ne mai incap sau ca s-au deteriorat… Deci, recomand sa inovam, sa fim practice si deosebite prin "personalizarile" aduse hainelor noastre!
Mall-ul este un alt loc in care imi place sa cheltui putini bani, bineinteles doar in perioada reducerilor, pentru ca, in rest, scopul deplasarii este doar window shoppingul sau acea sugestiva exprimare frantuzeasca faire du lèche-vitrine... Chiar daca nu ma va crede nimeni, mi-am cumparat bluze la pretul de 17-25 de lei din magazine de genul "famous brands", confectionate din materiale extraordinare, rezistente si frumos colorate, chiar si dupa multe spalari.
In ultima vreme am renuntat sa mai achizitionez articole de vestimentatie, desi sunt tentata de fiecare data cand ies in oras. Dar, cat timp am haine pentru fiecare ocazie, anotimp s.a.m.d., incerc sa rezist, pentru ca, din fericire, am alte prioritati si probleme care ma tin departe de cumparaturi.
Spor la micile cumparaturi menite a ne mai rasfata in aceasta perioada de criza si sper ca totul sa revina cat mai rapid la normal pentru a ne putea "desfasura" in liniste prin magazine. (Doina Ana Butman, Foto: Stock.XCHNG)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.