Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Cine nu are soacra sa o cumpere

Cine nu are soacra sa o cumpere

Email Imprimare

Daca asculti povestile celor din jur, ai sa descoperi ca intotdeauna au existat probleme intre generatii. Fie ca sunt diferente de mentalitate, de educatie, este imposibil sa nu existe un moment in care sa nu spui: Vai, ce socri mi-a dat Dumnezeu!. Insa, acesta este unul dintre lucrurile pe care nu le poti alege in viata. Iti poti alege sotul, dar pe parintii acestuia trebuie sa-i iei ca atare si sa-i accepti. Lucrurile au evoluat, iar conceptiile ar trebui sa se schimbe. Cel mai bine este sa vorbesti cu sotul tau si sa-i explici ca aceasta intruziune in viata voastra nu face decat sa creeze probleme. O discutie care se iveste este aceea a banilor. Socrii vor sa stie intotdeauna care sunt veniturile pe care le aveti, pe ce cheltuiti banii si de ce nu reusiti sa economisiti niciodata pentru zile negre.

Aceasta nu este o mentalitate gresita, este bine sa ai ceva pus deoparte pentru momentele grele inerente, insa este imposibil sa nu te deranjeze cand vor altii sa-ti faca ordine in buget. Cum te imbraci? Ai copil si continui sa porti fuste scurte, colanti, bluze decoltate. Asa ceva nu este posibil in conceptia socrilor tai. Acum, dupa parerea lor, trebuie sa-ti schimbi total atitudinea. Frecvent, se intampla sa faca referire la parerea oamenilor din jur: Ce-o sa zica lumea?. O vorba din popor spune ca mamele de baieti sunt mult mai dificile decat mamele de fete. Stand de vorba cu prietenele mele, am ajuns la concluzia ca este o teorie cat se poate de adevarata. Cat de mult ai slabit, mama!, Ai mancat?, Iti pune sotia ta pachet la serviciu?, acestea sunt numai o parte din intrebarile pe care le auzi si, fie ca recunosti, fie ca nu, te fac sa te gandesti ca mama lui nu o sa te accepte niciodata. Incearca sa ai o discutie deschisa cu ea, spune-i ca aceste comentarii te deranjeaza si ca intentia ta nu este sa-i faci rau fiului ei. Tocmai ai nascut. Chiar si acest moment de fericire poate fi umbrit de relatia pe care o ai cu soacra ta.
Iti reproseaza des fie ca nu l-ai imbracat corespunzator pe cel mic, fie ca nu ai respectat toate obiceiurile mostenite de generatii, ori ca nu procedezi asa cum te-a sfatuit ea. Incearca sa vorbesti cu sotul tau si sa-i explici ca un astfel de comportament din partea parintilor lui nu face altceva decat sa distruga relatia frumoasa pe care voi doi incercati sa o construiti. Anii trec si usor, usor zbuciumul se aplaneaza. Soacra si nora sunt intr-o competitie inutila in a castiga locul intai in inima fiului, respectiv a sotului. Cand amandoua inteleg ca sunt de aceeasi parte a baricadei, ca au un tel comun, lucrurile se asaza pe un fagas normal si cele doua ajung sa se tolereze, chiar sa se respecte. Vorbesc din experienta proprie. Am inteles tarziu mecanismul competitiei, insa ma bucur ca mai ales in ultimii ani de viata ai soacrei relatia noastra a functionat, surprinzator de bine, chiar. Va sfatuiesc fetelor, nu puneti la suflet, incercati sa fiti intelepte si sa acordati soacrelor mai mult credit. Daca le castigati increderea, viata voastra va fi mult mai frumoasa si sotul va fi deosebit de incantat de cele doua femei din viata sa, pe care le iubeste si le vrea pe aceeasi lungime de unda. Succes!! (Anelia Dogaru Goncea, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (2)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.