Duminica, 3 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Razboi in lumea virtuala

Razboi in lumea virtuala

Email Imprimare

Nu... nu este titlul unui film 3D, desi, la prima vedere, am fi tentati sa credem asta. Este un razboi al retelelor de socializare – acele panze de paianjen in care s-au prins toate datele noastre personale. Am citit recent, rasfoind cateva pagini de stiri, despre acest razboi care ar avea ca punct culminant data de 5 noiembrie 2011. Ce se va intampla atunci? Ei bine, una dintre componentele principale ale acestei lupte, Anonymous, ameninta cu surle si trambite ca va distruge reteaua Facebook. Cine este acest Anonymous? Presa spune ca este o retea de hackeri, insa ei afirma ca sunt doar luptatori pentru protejarea drepturilor celor care si-au incredintat date personale retelei Facebook.

Asadar, pentru unii, Anonymous apare ca un soi de Zorro, in varianta moderna si virtuala, pentru ca nu se cunoaste inca identitatea celor care fac parte din grupare, desi Politia britanica (si nu numai) a capturat cativa hackeri despre care exista unele indicii ca ar face parte din grupare sau “legiune”, cum s-au autodenumit. Arestari numeroase s-au facut si in SUA, iar acesta este un semn ca gruparea legionara este una care are adepti in intreaga lume. Daca accesati Facebook, veti vedea ca Anonymous are adepti in toate colturile lumii, fiind incurajati de catre cei care le impartasesc crezul. Culmea ironiei, toate discutiile si incurajarile au loc chiar in cadrul retelei Facebook! Iar responsabilii Facebook inca nu au luat nici o pozitie.
Recunosc, am crezut ca este vorba despre o gluma la inceput, apoi m-am documentat si am aflat ca aceasta "legiune" nu are ca scop doar schimbarea regulilor in lumea virtuala, ci se implica si politic, incurajand, de exemplu, poporul sirian sa se razvrateasca si sa inlature regimul totalitar, iar lucrurile se complica ingrozitor de mult cand vine vorba de implicatii politice. Asadar, Anonymous nu este doar o retea de copii supradotati care isi exerseaza abilitatile de genii in lumea virtuala, ci ar putea reprezenta o grupare politica de temut. Sa nu uitam ca ei au revendicat atacul asupra paginii web al Ministerului Apararii din Siria.
De ce si-au ales tocmai aceasta data, 5 noiembrie 2011? S-au inspirat, cel mai probabil, din celebrul complot din 1605, cand s-a incercat aruncarea in aer a Parlamentului. Si totusi, motivul principal pentru aceasta amenintare pare a fi faptul ca Facebook ar fi sters sau cenzurat anumite conturi. Cat despre noi, muritorii de rand, cei inzestrati doar cu o viata reala si grea, aceste lupte par a fi scene din filme 3D, dar este atat de interesant sa urmaresti subiectul acesta, mediatizat din ce in ce mai mult, incat am uitat pentru o clipa de caderea Bursei si de complicatiile crizei financiare. (Rodica Puscasu, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.