Marti, 28 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Priveste viata cu optimism

Priveste viata cu optimism

Email Imprimare

Uneori ai sansa in viata sa dai peste oameni care iti redau optimismul si iti arata ca viata merita traita! Acum doi ani eram in cautarea unui apartament. Dupa vizite nesfarsite parca la banca si la diverse apartamente, am gasit unul care ne placea: pretul relativ acceptabil, zona cea dorita. iar privelistea catre Muntii Dobrogei absolut fabuloasa. Sotul meu era cel care a vazut primul apartamentul, i-a placut si urma sa il vizitez si eu. M-a prevenit ca proprietarul vindea apartamentul deoarece, avand diabet, i se amputase de circa doua luni un picior de la glezna in jos si ii era greu sa urce la un etaj superior. M-am dus cu ceva retineri la intalnire, crezand ca voi da peste un om suparat pe toti si pe toate, aspru si nedreptatit.

Am cunoscut insa un om exceptional: handicapul ii era tradat doar de carje. Moralul ii era excelent si privea viata si o planifica ca si cum ceea ce i se intamplase era o neplacere minora. In saptamanile care au urmat, intalnindu-ne de mai multe ori, am ajuns sa il respect pe acest hai sa ii spunem domnul C. Privea lucrurile intr-un mod unic, cum nu mai intalnisem la nimeni, si-a reluat cat a putut viata normala, mergand la lucru zilnic, avea o mica afacere de familie.
Niciodata nu l-am auzit compatimindu-se, niciodata nu l-am auzit plangandu-se. Si-a confectionat singur ceva ce semana cu o proteza, astfel ca se putea incalta si cu un baston se putea deplasa singur. In anii care au urmat, viata a fost vitrega cu el: datorita bolii, vederea i-a scazut foarte mult si i s-a amputat si celalalt picior de sub genunchi…  dar a ramas un optimist. Dupa cateva operatii la ochi, sorta cartile din biblioteca, carti pe care abia putea sa le citeasca titlurile si spunea ca le va citi cand ii va reusi operatia. Nu s-a plans niciodata, nu s-a intors impotriva lui Dumnezeu si a lumii. A luat viata asa cum era si s-a adaptat. Mereu spunea doar atat: Putea fi si mai rau. Cand dai de un asemenea om, necazurile tale zilnice, angoasele iti par total lipsite de importanta si aproape orice obstacol ti se pare omenesc si de depasit. (Felicia M., Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.