Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Bursa de studii Erasmus mi-a schimbat cursul vietii

Bursa de studii Erasmus mi-a schimbat cursul vietii

Email Imprimare

O experienta extraordinara pe care o recomand cu toata caldura tinerilor studenti este programul de burse Erasmus. Tin minte si astazi ziua care avea sa imi schimbe cursul vietii. Era o zi de marti, la ora de engleza, cand am aflat de posibilitatea de a studia, cu bursa, un semestru, la o universitate din cadrul UE. M-a napadit un entuziasm euforic, iar a doua zi am fost la biroul de relatii internationale pentru a afla mai multe. Am reusit sa obtin bursa pentru Italia! Am terminat cu documentele si am inceput sa cotrobai site-urile dupa bilet de avion.

Zburam prima data cu avionul. Am invatat sa-mi cumpar bilet online, am fost foarte bucuroasa de mica reusita. Doua luni pana la plecare, dar eu eram deja plecata cu mintea, ma gandeam in fiecare noapte oare cum va fi, ce sa-mi mai pun in geamantan. Fiecare membru al familiei a ajutat cu ceva, fiecare prieten mi-a impartasit entuziasmul. Am plecat mica, cu sufletul cat un purice. Am trecut cu bine de toate formalitatile din aeroport si am urcat in acel blender cu elice. M-am imprietenit cu o fata de langa mine.
Am trait intens momentul decolarii, cand ti se pun un nod in gat si un gol in stomac. Am ajuns in Italia. Oameni minunati m-au asteptat cu masina si m-au dus la un motel pentru cateva zile, pana imi gaseam un apartament cu alti studenti. M-am acomodat in noul apartament. Un italian, un spaniol, o germanca si o poloneza. Eram cinci oameni diferiti intr-un apartament mare, spatios, din centrul vechi. Oamenii acestia au devenit familia mea pentru cele sase luni petrecute acolo. Vorbim si acum foarte des, dupa 4 ani, ne-am reintalnit intr-un alt oras european si ne-am simtit la fel de apropiati. Am devenit un om "international", am vorbit, am cunoscut si am legat prietenii cu oameni din toate colturile lumii, am beneficiat de sistemul de invatamant al italienilor, care mi s-a parut mult mai interesant si mai antrenant decat al nostru, am vizitat locuri minunate, am fost fericita. M-am intors acasa cu inima sfasiata, plangand cu nasul lipit de geamul avionului, lasand in urma o perioada unica, poate cea mai frumoasa perioada a vietii mele. Am pasit pe aeroportul din Romania cu incredere, schimbata, mai matura, mai sociabila si mai descurcareata, cu sacul plin de experiente personale si profesionale. (Loredana Stanciu)


Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.