Marti, 28 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Irina de peste Prut

Irina de peste Prut

Email Imprimare

Viata nu e simpla pentru Irina... e o continua provocare, o cursa cu obstacole spre idealuri, spre impliniri de vise. La varsta la care alti tineri au scopurile limitate sau au incetat – din diverse motive – sa mai viseze si sa mai spere, Irina, sub aspectul unei fete fragile, ascunde, de fapt, o forta imensa de a trece prin tot ceea ce ii ofera viata, ca intr-un joc 3D, cu multe nivele.

Imprejurarile au facut sa o intalnesc pe Irina in Italia, acolo unde romanii, moldovenii, rusii, ucrainenii si toti cei care intra in categoria "stranieri" muncesc pentru a-si asigura un trai mai bun. Irina se diferentiaza mai intai prin tinerete, apoi descoperi, incet, incet, ca sub aura fragila de copila, se ascunde o femeie puternica. E drept ca uneori ii este greu, poate ca ar fi vrut sa isi petreaca sarbatorile de iarna acasa, acolo unde ar fi asteptat-o toate rudele si toti prietenii, sa savureze mancarea traditionala si sa asculte colindele. In Italia insa si-a facut prieteni: moldoveni, romani, italieni... pentru ca Irina apreciaza calitatea sufletului, nu nationalitatea.
Vorbeste dulcele grai moldovenesc, atat de drag mie. Suntem amandoua din Moldova, eu din Moldova Romaniei, ea din cea de dupa Prut. Nu stiu exact ce m-a uimit la Irina: capacitatea de adaptare, darul de a povesti, inteligenta... Pentru ca, vedeti voi, Irina vorbeste romana, rusa, italiana, engleza, si le vorbeste foarte bine, iar daca ar fi nevoie sa mearga intr-o alta tara, ar invata, desigur, limba respectiva "pentru a nu se diferentia de ceilalti" – asa cum marturiseste. Ascultand-o, inteleg ca vine dintr-o familie in care setea de cultura si tot ceea ce este frumos este la rang de cinste.
In scurtul timp petrecut cu Irina, am inteles ca exista oameni care iti raman in suflet prin nobletea caracterului, oameni care te fac sa vezi viata cu alti ochi, iar viata vazuta prin ochii Irinei este asa cum si-o construieste fiecare. Asadar, scurta intalnire cu Irina a fost ca un medicament pentru suflet, ca o doza de speranta.
M-am intors acasa, dupa cateva luni de absenta, si aici am povestit tuturor, asa cum va povestesc si dumneavoastra acum, ca am intalnit-o pe Irina... Irina de peste Prut. (Rodica Puscasu)

Comentarii (2)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.