Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Povestea de viata a unei bunicute

Povestea de viata a unei bunicute

Email Imprimare

Povestea mea este destul de banala, dar totusi pentru mine este impresionanta. Pe mine aceasta bunicuta m-a facut sa ma schimb ca om, m-a facut mai bun, mai responsabil si mi-a schimbat parerea despre batrani. Inainte priveam batranii altfel decat o fac acum, aceasta bunicuta a reusit sa ma intoarca pe dos. Am cunoscut-o dintr-o intamplare, era bunica prietenului meu si am fost in vizita pe la ea. Mi se parea prea urata si prea batrana, dar cand a inceput sa-mi vorbeasca cu vocea ei calda m-a facut sa o ascult si am devenit interesata de povestea vietii ei; fusese plecata de tanara de acasa la munca, iar apoi, cum era pe vremuri, parintii cautau sa-si marite fetele, dar ursitul acestei bunici avea sa fie un barbat mai mare ca ea cu 23 de ani si pe deasupra mai avea si patru copii, ea avand varsta celui mai mare dintre copii.

Nu l-a vrut pe acest barbat, dar nu prea a avut incotro, au incercat sa o faca sa plece copiii lui, sa o otraveasca una din nurori, dar pe ea a intarit-o acest lucru, mai ales ca in timp a facut si doi copii. Mi-a povestit viata grea pe care a dus-o cu acest sot si copiii lui, cum o tratau ca pe o sluga pentru ca venise in averea tatalui si cum se purta si sotul batran. Aceasta femeie m-a facut sa inteleg ca nu ura rezolva lucrurile, ci bunatatea si pacea din familie, m-a facut sa inteleg de ce trebuie sa intoarcem si celalalt obraz atunci cand te loveste cineva. Asa a reusit sa capete respect si sa le arate copiilor "lui" ca nu venise la averea lor, ci pur si simplu dorea sa traiasca si ea in pace cu ei si cu copiii ei dobanditi in urma casatoriei. Mi-a povestit ca avusese un prieten pe care l-a iubit in tineretea ei, dar soarta fusese nemiloasa, pentru ca a murit doborat de o boala grava.
A avut puterea sa traiasca singura departe de familia ei (nascuta la Posesti - Prahova si casatorita la Ialomita), departe de toate rudele si prietenii ei. Lupta cu viata a fost grea, dar a reusit sa treaca peste multe greutati. Pe mine m-a marcat astfel de poveste si am privit-o pe aceasta batrana cu o mare dragoste, acum chipul ei plin de semne ale batranetii mi se pareau ca nu mai exista, vedeam omul care luptase cu propria viata, vedeam ca fusese o femeie frumoasa si batranetea isi pusese amprenta pe chipul ei. Am reusit sa inteleg ca fiecare om are o poveste lui. Aceasta femeie a reusit sa ma faca sa-mi schimb mentalitatea. Eu va urez Sarbatori fericite si sper ca si voi veti privi altfel batranii si poate aveti timp sa-i ascultati. La multi ani! (Maria Gheorghe)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.