Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Despre dragoste…

Despre dragoste…

Email Imprimare

Dragoste? Dragoste tulbure si chinuitoare – pentru ca nu stiu ce e, pentru ca nu are nume – este ceea ce simte o fetita mica pentru un baietel. Uitasem, uitasem cu totul de asta pana cand, intr-o zi, tragand cu urechea, la inceput fara sa vreau, la o conversatie intre niste pustoaice sub geamul meu, am prins niste franturi – ceva despre cat e Alin de misto, despre faptul ca Anca se da la el, despre cat e Mara de cazuta in bot dupa Cristi si cum se tot fredoneaza pe langa el. Apoi una i-a spus celeilalte sa inchida pumnul ca sa-i spuna cati copii o sa aiba. Erau niste fete mici si se tot chitcaiau pe-acolo, fara sa-si imagineze ca ar putea fi ascultate, pana a urlat un vecin sa faca liniste si au plecat. In timp ce le ascultam amuzata, am inceput sa-mi amintesc... Altfel. Altceva.

Altadata, ma aflam in vacanta si m-am nimerit intr-un grup de fetite pe care le castigasem de partea mea cu povesti de pe vremea cand eram ca ele si tot felul de prostii dupa care pustoaicele se dadeau in vant. Vorbeam ca ele, cu pe bune si misto, cu baban, daca vreuna spunea mi-e foame, ii raspundeam mananca baloane, si daca spunea ca-i e sete ii raspundeam bea apa din perete, iar daca ti-e somn, culca-te-n pom si toate isi aratau dintisorii ascutiti de rozatoare. Ma intreba una ceva si ii raspundeam: ce te-ntereseaza, ia pisica si danseaza, si ele se hlizeau, auzi, sa dansezi cu o pisica, cine a mai pomenit? Mereu mai gaseam cate o chestie si ele cadeau pe spate. Profii, eram de acord, sunt cu pluta, brontozauri, babuini si legume, tipele mai mari erau (sau nu) valabile si baietii - moco (de la mocofan) sau ca lumea.
In timp ce le vorbeam, cautam sa nu fiu nasoala, adica sa nu-i spun, de exemplu, fetitei pistruiate ca nu e frumos sa se scobeasca in nas in timp ce sta de vorba cu mine. Ma abtineam sa le corectez dezacordurile, desi tare imi ardea s-o fac. Apoi prezenta mea, aveam sa observ, prezenta unei tipe care ar fi putut sa le fie profa, nu numai ca nu le stingherea, ci chiar le dadea apa la moara. Ce le mai placea sa se dea mari, sa faca pe grozavele, si trebuie sa recunosc ca tare mai erau dragalase, tare mi-ar fi placut sa fiu de varsta lor si sa ma pisiscesc, sa rad prosteste din nimic, sa ma mir din orice si sa intreb mereu pe buneee? (Maria Camelia Nita)


Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.