Marti, 28 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Zvon de muzica rock

Zvon de muzica rock

Email Imprimare

Era parca in vara lui ’85, vacanta mare pentru gasca noastra mica de liceeni trecuti de treapta si mutati pe treptele blocului. Ne luptam c-o arsita uscata pe care-o fentam cu socata rece facuta de mama-n casa, cu cate-un Cico la cofetaria de la sosea sau – ocazie rara – cu o vafa de fistic. La amiaza, tusti in casa, prea dogorea asfaltul... tzrrrrrrrrrr telefonul: Alo? Nici un glas, dar incepe – memorabil atunci ca si acum – Smoke on the water al lui Purple: tam-tam-tam, tam-tam-tam-tam, tam-tam-tam, tam-tam. Uau! La saispe ani e ceva sa-ti vina zeii rock in sufragerie, la Rosiori. Curge piesa, merge riff-ul ca uns, vin si ultimele acorduri si poc! DJ-ul anonim inchide fara sa scoata o vorba.

A doua zi de pe la doispe fara un sfert eram la post, dadeam ture in jurul telefonului nostru bleu cu receptor albastru (il inlocuise frati-miu, nu mai stiu de ce). Tic-tac, tic-tac, vine ora, tzrrrrrrrrr – telefon: There's a lady who's sure/All that glitters is gold/And she's buying a stairway to heaven… Led Zep, oameni buni, n-auzisem asa ceva vreodata – marturisesc ca ascultam Exploratorii lumii de maine la radio si pentru o clipa mi-a trecut prin cap ca m-au contactat extraterestrii… Tonomatul de amiaza a continuat cu Bohemian Rhapsody a lui Queen, A Day in the Life a celor de la Beatles – nici nu le mai stiu pe toate, de fapt ulterior le-am identificat care-cum. Asa a trecut vara, cu telefoane rock si vorbe iock…
Telefonul bleu imi devenise complice, pranzul ne gasea lipiti intr-o simbioza ureche-receptor pe care-ar invidia-o orice iPod. Asta pana-ntr-o zi cand n-a mai sunat. Nici a doua zi, nici dupa. Am verificat – mama platise factura, cablul era bun, doar ca nu mai suna de amiaza. Pana de Craciun si uitasem de asta. Dar s-a-ntamplat sa sune cand eram toate muierile casei cu mainile prin cozonaci si sarmale, la framantat si-nfasurat. Tzzrrrrr – micutul bleu suna lung. Raspunde mama. Tacere. Nu tu Sa traiesti nea Gogule, sarbatorile cu bine, nici Saru’mana, Ilincuta, nici o vorba. Ma duc sa vad ce-i. Mama statea pe scaunel, cu receptorul mozolit de faina la ureche. Si zambea. Tacea si zambea – iar ea nu prea facea asta de obicei. Pot sa pun mana-n foc c-am vazut cum batea ritmul cu papucul pe mocheta. Si tacea.
- Cine-i, mama?
- Tatal tau, puiule, si-a amintit si el de noi.
- Nu mama, nu ne uitase, vorbisem des la telefon… (Diana Sirghi)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.