Marti, 28 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Mama este prietena mea cea mai buna

Mama este prietena mea cea mai buna

Email Imprimare

Sa fii mama este, poate, cea mai complicata dintre meserii, in plus, transformarea sufleteasca si psihica prin care trece o femeie atunci cand da nastere unui copil este complexa, radicala si, mai ales, definitiva. Este povestea de viata a mamei mele, din care eu am invatat foarte multe. Copilaria nu a fost una de care isi aminteste cu placere, adolescenta si-a petrecut-o muncind, iar tineretea, alaturi de sot si de cei patru copii. Niciodata nu a avut pretentii si intotdeauna i-a pus pe cei de langa ea inaintea ei. Insa, din toate acestea, nu a uitat niciodata ca este femeie. Sacrificiul este cuvantul care o caracterizeaza, insa feminitate este cel care i se potriveste cel mai mult.

Copiii au reprezentat prioritatea, ne-a oferit o educatie de casa, in jurul bunului-simt si al celor mai inalte valori. A invatat din greselile ei si ne-a spus noua cum sa le evitam, ne-a spus ca cel mai important este sa avem sentimente. Ne-a vorbit despre dezamagiri, suferinte si regrete si ne-a dat sansa de a decide. Pe scurt, ne-a invatat care este drumul pe care trebuie sa mergem in viata. Dar intr-o zi a fost diagnosticat cu cancer tata, in 2007, atunci a fost momentul de cumpana a ei si durerea cea mare.
Noi, cei patru copii, aveam sa ii aratam tot ceea ce ne-a invatat si sa dam dovada de putere. Abia atunci am inteles de unde avea atata puetere de a merge mai departe. Abia atunci am inteles de ce de fiecare data cand ne vorbea avea zambetul pe buze. Noi eram refugiul ei, iar acuma trebuia ca noi, copiii, sa o ajutam. Dar din pacate nu am putut sa o ajutam ca tata murise. Iar acum era randul nostru sa ii aratam puterea noastra.
"Strategia" a functionat pentru ca, desi a trecut prin momente de cumplita suferinta, a inteles ca mai are inca de ce sa se bucure, ca cei patru copii ai ei abia pleaca pe drumul vietii, iar ea mai are de stat alaturi de noi. Mai are sfaturi de dat, iar in viitor, nepoti de crescut. Am scris aceasta poveste pentru ca niciodata nu am indraznit sa ii spunem cat de mult apreciem tot ceea ce a facut si face pentru noi. Stie cat de mult o iubim, insa nu am stiut niciodata cum sa ii spunem ca este cel mai important om din viata noastra. Pentru mine, mama nu este doar fiinta care m-a crescut, care a avut grija de mine si care mi-a dat o buna educatie… EA este totodata cea mai buna prietena, care, desi de cele mai multe ori nu este intru totul de acord cu ideile mele, ma sustine si imi da sfaturi in toate deciziile mele, placute sau neplacute. De asemenea mi-a fost intotdeauna aproape cand am avut nevoie, m-a incurajat si mi-a da taria de a merge mai departe. Pana in momentul de fata mama nu a incercat sa imi fie doar mama care trebuie sa imi dea de mancare, sa imi asigure un adapost deasupra capului si sa ma educe, ci de asemenea a incercat si a reusit sa imi devina si cea mai bun a prietena… si pentru aceasta o iubesc nespus de mult si as vrea sa stie si ea asta. Mami te iubesc!
Fii prietena copilului tau; este cea mai buna cale de a sti ce face, ce pune la cale. Prietenia intre mama si copil se construieste greu si niciodata nu este prea devreme sa incepi sa cladesti aceasta relatie. Cum ajungi sa fii prietena lui? Aici este ceva mai complicat si tine de tactul tau, de personalitatea copilului si de a ta. Aceasta relatie trebuie sa se bazeze pe incredere reciproca si pe complicitate. (Aurelia Pop, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.