Miercuri, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Un mister inca neelucidat

Un mister inca neelucidat

Email Imprimare

Nu stiu daca ma fascinau valurile, nisipul negru, pasarile care dadeau un fabulos spectacol pe cer sau poate ca ma transpunea in timp cladirea aceea aparent simpla, aparent abandonata, despre care se spune ca il adapostea pe marele Leonardo da Vinci atunci cand acesta dorea sa-si limpezeasca gandurile langa malul marii. Privind peisajul, imi imaginez ca nimic nu s-a schimbat de atunci si parca il vad pe marele Da Vinci asezat aproape de valurile involburate privind cu interes nisipul de culoarea corbilor.

M-am intrebat de multe ori daca exista locuri care te schimba, acum stiu: exista locuri care te fac sa te simti atat de aproape de Dumnezeu, incat simti adierea aripilor de ingeri. Pentru foarte mult timp, am avut falsa impresie ca lumea aceasta este imensa, dar acum stiu ca Dumnezeu o poate face minuscula doar cu un cuvant. Acolo, la intalnirea mea cu marea, am realizat ca nu Pamantul e mare, ci timpul este imens.
Respiratia marii, pasarile care se roteau aproape simetric deasupra mea faceau din peisajul in care ma aflam un loc de basm din care, desigur, rasfoind paginile, am aflat de povestea etruscilor si a romanilor. Am zambit gandindu-ma cat de mult semana poporul etrusc cu cel dacic, cat de mult mister planeaza inca asupra unui popor care a lasat indicii majore pe teritoriul Italiei. Iar la Pescia Romana, in provincia Viterbo (in nordul regiunii Lazio), am pasit pe langa zidurile exterioare ale unor constructii etrusce, cu emotia de a privi si de a atinge pietrele pe care misteriosul popor le folosea drept zid de aparare atunci cand romanii – acesti eterni aspiranti la titlul de cuceritori ai lumii – incercau sa ii atace. As fi vrut sa gasesc mai multe informatii despre etrusci, despre originea si adevarata lor identitate, insa nici cartile Bibliotecii din Grosetto nu mi-au oferit raspunsuri concrete. Peste tot se vorbeste despre misterul care planeaza in jurul acestui popor, mister care a ramas, din pacate, inca neelucidat. Ma intreb uneori daca au suferit la fel de mult ca dacii atunci cand au fost cuceriti, daca aveau capetenii la fel de darze precum Decebal.
Poate ca stiinta de astazi, cu tot arsenalul de echipamente tehnologice avansate, va reusi sa obtina mai multe date, studiind mormintele si obiectele gasite, fragmentele de documente pastrate inca din acele timpuri, pana atunci, ma declar fascinata de valurile involburate, de pasarile care dau un spectacol fabulos pe cer, de urmele pasilor lui Leonardo da Vinci, dar mai ales de istoria etruscilor. (Rodica Puscasu)Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.