Miercuri, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Impresiile unui... recenzor

Impresiile unui... recenzor

Email Imprimare

Desi nu am decat 21 de ani, desi nu am trecut prin multe experiente care sa imi schimbe viata, pot spune ca am reusit sa invat cat mai multe din intamplarile prin care am trecut. Oamenii, locurile au ramas adanc intiparite in sufletul meu si m-au ajutat sa devin ceea ce sunt azi. Una din intamplarile care m-au marcat este destul de recenta. Avand in vedere ca facultatea pe care o urmez are un profil de statistica, am participat la Recensamantul din 2011 in calitate de recenzor in comuna mea natala, din judetul Prahova. Poate pentru alti recenzori, saptamana cu pricina nu a fost una prea placuta, poate au intalnit oameni care i-au tratat fara respect, care nu au vrut sa le deschida, insa eu am fost un recenzor norocos. Oamenii de pe strada care mi-a fost repartizata m-au respectat, m-au ajutat cum au putut si m-au facut sa imi termin treaba repede.

Insa cel mai mult m-au impresionat batranii. Nu mi-am imaginat niciodata cata bucurie au acestia in suflet atunci cand o persoana tanara le trece pragul. Un domn de 90 de ani, aproape orb, avea pregatit buletinul si ma astepta cuminte de cateva zile. Un altul avea pregatite pe o foita de hartie toate informatiile de care aveam nevoie si ma astepta cu bomboane si ciocolata. Una dintre cele mai batrane femei s-a bucurat atat de tare ca am trecut pe la ea, incat nu mai voia sa plec si a inceput sa imi povesteasca cate in luna si-n stele. Mai mult, i-a parut atat de rau ca nu avea cu ce sa ma serveasca, incat din saracia ei a vrut sa imi dea bani sa imi iau o prajitura.
Acestea sunt doar trei exemple. In realitate, din fiecare casa prin care am trecut am iesit cu zambetul pe buze. Am invatat ca romanii nu sunt rai, asa cum credem toti. Romanii sunt oameni deosebiti, dar care au atatea probleme, incat de multe ori uita sa zambeasca, uita sa se bucure. Iar eu sunt extrem de fericita ca am reusit sa le vad latura buna si ca ei au vrut sa imi arate aceasta latura. De asemenea, m-am hotarat sa petrec mai mult timp cu bunicii, sa le aduc aminte, prin prezenta mea, de tineretea pe care si-o amintesc cu atata nostalgie. (Mihaela Nitulescu, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.