Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Dependenta de "shopping" la barbati

Dependenta de "shopping" la barbati

Email Imprimare

Dragul meu Dacic Cool,
Ma bucur nespus de mult sa va scriu din nou... De data aceasta o sa va vorbesc despre o dependenta care a acaparat si barbatii. Pana nu demult, dependenta de cumparaturi era un aspect strict feminin, insa, recent, aceasta maladie a inceput sa afecteze si reprezentantii sexului masculin. Ce determina un barbat sa dea iama in magazine si sa isi goleasca conturile cumparand fara sa aiba, intr-adevar, nevoie de acele produse? Ei bine, se pare ca motivele sunt de ordin psihologic, asa cum se intampla si in cazul femeilor. Astfel, daca unii prefera sa isi inece amarul in nenumarate pahare de vin atunci cand sufera de pe urma unei despartiri in dragoste, altii prefera sa cumpere, sa cumpere, sa cumpere, incercand astfel sa inlocuiasca golul din suflet cu obiecte materiale.

In Romania, mania de a devora vitrinele este o boala destul de rar intalnita, din cauza economiei aflate inca in criza, insa in alte tari europene (si nu numai) dependenta de cumparaturi este o boala care prinde din ce in ce mai mult teren. Numarul celor care cer ajutor de specialitate este din ce in ce mai mare. Italia este una din tarile in care cabinetele de psihologie ofera consultanta celor care doresc sa se vindece de aceasta boala. Aici, 6% din populatie prezinta o dependenta destul de mare la cumparaturi, iar, din acest procent, o treime il reprezinta barbatii, vulnerabili - se pare - la telefoane mobile si accesorii, la haine, dar si la alte obiecte pe care ulterior nu le folosesc. Studiile de specialitate efectuate pe teritoriul Italiei arata ca barbatii care au aceasta vulnerabilitate si accepta ajutor de specialitate sunt vindecabili in proportie de 90%.
Exista, asadar, un procent nevindecabil, adica acei barbati care (chiar si dupa o cura de doi ani) recidiveaza. In ce consta o cura de "dezintoxicare"? Se incepe cu o terapie de grup, in care se confeseaza, se discuta despre cauzele care au dus la aceasta situatie. Urmeaza apoi o perioada destul de dura, ce consta in sechestrul cartilor de credit. Dupa ce terapeutul considera ca "bolnavul" a facut progrese, se trece la vizitarea vitrinelor (faza in care bolnavul este insotit de terapeut). Odata ce stabilitatea se instaleaza, se reia viata normala cotidiana, insa la cumparaturi se va merge intotdeauna numai cu o lista pe care se vor trece doar cele strict necesare. Iata, nu numai noi, femeile, suntem predispuse la a ne arunca in valtoarea cumparaturilor, ci si barbatii. Se pare ca progresul a adus cu sine mult-dorita egalitate intre sexe, cu aspectele pozitive si negative, deopotriva.
Din Italia, cu mult drag!
Rodica Puscasu
(Foto: Stock.XCHNG)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.