Miercuri, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Moda idolilor sintetici

Moda idolilor sintetici

Email Imprimare

Nimic nu-i poate umbri farmecul lui Hatsune Miku, nici ploaia, nici vantul, nici macar timpul, implacabilul timp care isi lasa urmele peste chipurile oamenilor. Atunci cand alte cantarete vor apela la mirajul operatiilor estetice pentru a combate efectele trecerii anilor, Hatsune Miku va ramane mereu la fel de frumoasa si de fermecatoare, triumfand vesnic cu alura ei de adolescenta efervescenta, cu o prezenta scenica fantastica.

Nascuta in Japonia, Hatsune a devenit in timp foarte scurt idolul a milioane de adolescenti din intreaga lume. Cine este, de fapt, aceasta faimoasa cantareata? Tradus din japoneza, numele ei inseamna "prima voce a viitorului" si este, in realitate, un produs inovator. In spatele acestei creatii cu adevarat uimitoare stau o echipa de oameni si un echipament tehnic de ultima generatie, pentru ca nimic nu este real la Hatsune Miku, totul este realizat artificial. Pentru a crea aceasta voce unica perfecta (care nu falseaza nici macar dupa ore intregi de concert) este nevoie de echipament tehnic de inalta acuratete si performanta si de oameni care au tehnologia in sange. Rezultatul? Sute de adolescenti cel putin entuziasmati, prinsi in mirajul acestui idol.
Holograma ce aminteste de celebrul personaj de desen animat Sailer Moon (pe care l-am indragit atat de mult in copilarie) a avut un impact enorm la publicul adolescentin din intreaga lume.
Poate ca nu este nimic rau in a asculta o voce sintetica, insa lumea in care traim astazi are nevoie de tineri care sa invete adevaratele valori, care sa creada in modele, nu in idoli. Cred cu tarie ca nimic nu poate sa inlocuiasca vocea umana, cu micile ei imperfectiuni, pentru ca numai vocea umana poate sa transmita si sa emotioneze, sa creeze atmosfera specifica unui concert. Prelucrarea sunetului, oricat de elaborata ar fi, nu reuseste decat sa creeze falsa impresie de comunicare. In realitate, masele imense de fani nu par decat multimi de tineri usor de manipulat. Se stie foarte bine ca o personalitate care nu este pe deplin formata este una care poate fi foarte usor schimbata, manevrata. Nu contest importanta acestei adevarate descoperiri in materie de muzica si de tehnologie, insa voi ramane mereu adepta cantaretilor reali, a emotiei naturale, simple, umane. Din prisma mea (a unui om simplu, reticent la exagerari si la schimbari majore), viitorul pare a fi o inegala si nedreapta lupta a valorilor adevarate impotriva artificialului. Cu alte cuvinte, a venit vremea idolilor sintetici. (Rodica Puscasu, Foto: Fanpop)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.