Miercuri, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Robotizarea, ultimul trend al evolutiei umane

Robotizarea, ultimul trend al evolutiei umane

Email Imprimare

Era o vreme in care robotii nu erau decat simpli imitatori ai unor activitati umane. Se pare ca progresul a accentuat atat de mult utilitatea robotilor, incat la ora actuala am ajuns noi, oamenii, sa imitam robotii. Constient sau nu, ne indepartam incet, dar sigur de emotiile specifice rasei umane, importand in viata cotidiana o rutina automatizata, desprinsa parca din lumea masinilor. De la inceputurile culturii pop (despre care se spune ca ar fi initiat ideea de imitare a robotilor) s-a accentuat perpetuu tendinta de modificare a comportamentului uman, a stilului de viata si chiar a modului de gandire.
Astfel, emotiile, imprevizibilul sunt notiuni pe care oamenii prefera sa le studieze doar teoretic, decat sa le traiasca cu adevarat. Intrebati ce vor sa devina cand vor fi adulti, o mare parte din copiii de varsta prescolara raspund ca ar vrea sa se faca roboti. Se pare ca impactul media (atat de abundent in promovarea robotizarii) este resimtit cel mai mult de copii, creandu-se astfel circumstantele propice dezvoltarii unor generatii de oameni pentru care emotiile sa fie stari secundare neimportante.
Treptat, conceptul de robotizare s-a extins in toate domeniile. In cinematografie, asistam de ani buni la dezvoltarea ideii de supraevaluare a robotilor. Fara indoiala, de la Frankestein la faimosul Avatar, asemanarea dintre robot si om (pana la confundare) a devenit din ce in ce mai evidenta. Poate ca la inceput oamenii au evaluat robotii ca pe niste entitati net inferioare, menite sa suplineasca, insa la ora actuala, asistam la o tendinta acuta de supraevaluare a acestor produse si cine stie care va fi perspectiva peste 20 de ani?! Un lucru e sigur, oricat de departe ar ajunge tehnologia in materie de robotizare, nimic nu va suplini vreodata emotia pur umana, furia, tristetea, dragostea sau alte stari pur umane. (Rodica Puscasu, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.