Luni, 27 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Marea familie a copiilor fara copilarie

Marea familie a copiilor fara copilarie

Email Imprimare

Vreau sa va povestesc despre un loc unde o mare familie e fericita si copiii si-au gasit copilaria. Asezamantul de copii "Sfantul Ierarh Leontie" de la Radauti, din judetul Suceava, poate fi numit marea familie a copiilor fara copilarie. Un loc in care peste 100 de copii care au fost parasiti, care si-au pierdut parintii ori provin din familii sarace si-au gasit aici familia, au inceput sa traiasca din nou, sa zambeasca, sa viseze, sa aiba incredere in cei din jur, sa simta iubirea aproapelui. Au responsabilitati, sunt laudati ori dojeniti, se simt iubiti, se simt tratati ca oameni, nu ca obiecte, acest lucru facandu-i sa nu-si piarda speranta, visurile.

O mare familie in care toti pot sa rada, sa planga, sa invete, sa se roage fara a fi umiliti, batjocoriti. Acest asezamant a fost deschis in anul 2011 prin grija Parintelui Arhimandrit Iustin Dragomir, staretul Manastirii Bogdana si ctitorul întregului complex. Arhidiaconul Iustin Tanase, directorul executiv al Asezamantului de copii "Sfantul Ierarh Leontie", maica Ecaterina, psihologul complexului, alaturi de educatori, psihologi, medici, asistenti, personalul centrului, circa 50 de persoane, alcatuiesc o mare familie care are grija de sufletele lor. Toti si-au dedicat si isi dedica viata acestui maret ideal, de a-i ajuta pe acesti copii fara copilarie.
Fiecare copil are povestea sa, dar fiecare copil nu poate uita durerea, dorul de mama, de o vorba buna. Aici au gasit alinarea sufletului, prin sfaturile preotului Emanuel Radasan, slujitorul bisericii care se afla în centrul asezamantului pentru copii si la care pot apela ori cate ori simt nevoia sa vorbeasca, sa se spovedeasca, sa se roage. Mai sunt multe de facut, de construit, de extins, dar cu ajutorul oamenilor cu suflet bun se vor infaptui incet, incet. Acesta este un proiect-pilot la Radauti, parteneriat Stat - Biserica, proiect ce trebuie continuat si ajutat sa se extinda pentru salvarea sufletelor ce fac parte din el, acesti ingeri de copii ce spera si viseaza. (Gabriela Rotaru, Foto: Ziarul Lumina)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.