Joi, 30 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Povestea mea, povestea unui pasionat de plante medicinale

Povestea mea, povestea unui pasionat de plante medicinale

Email Imprimare

Descoperind revista online Dacic Cool am avut placerea sa intalnesc o comunitate bucuroasa sa-si impartaseasca cunostintele si preocuparile, interesata in acelasi timp de binefacerile naturii. Eu ma numesc Marcus Ioan, locuiesc in municipiul Aiud, judetul Alba, si am 45 de ani. Pasionat de stiinta si, mai ales, de fitoterapie, am putut sa descopar si sa folosesc multe plante interesante (Angelica, Valeriana, Branca Ursului etc.) care cresc in aceasta zona bogata in paduri si strabatuta si de raul Mures. Am cules cat de multa informatie am putut, descoperind peste o suta de carti si discutand cu alte persoane interesate de acest subiect, precum domnul Gavra Ioan din Beius, vanzator de plante medicinale. Incepand sa prepar diferite unguente si tincturi din plante, am reusit sa si brevetez un Unguent Antireumatic Complex din plante medicinale si am scris si o carte, Preparate din plante medicinale: alifii, tincturi, siropuri, pilule, cu peste 100 de retete, carte ce sper sa apara in strainatate.

Am pus deja mai multe retete pe un site strain si am primit multe scrisori, iar peste 20 de persoane mi-au cerut cartea, ceea ce m-a facut sa sper ca, daca va aparea, cartea va avea un succes real. O serie de retete mi-au aparut in mai multe ziare si reviste, dar si in Formula AS, Anul XXII, nr. 1030 (30), 26 iulie - 2 august 2012, in pagina 7, la rubrica Medicina populara, sub titlul Leacuri de pe Valea Muresului, precum si in numarul 1036 (36), 6-13 septembrie 2012,  tot la pagina 7, la rubrica Leacuri de la cititori, sub titlul Frectie alcoolica cu uleiuri volatile, si am mai trimis spre publicare, dar nu a aparut inca, o reteta de ceai din 66 de plante. Din acest ceai complex din 66 de plante se poate face si sirop, bitter si alifie.
Din pacate, acum trec printr-o perioada mai grea pentru ca mi-am rupt piciorul si nu mai lucrez, ramanad astfel fara venit, dupa ce anterior lucrasem ca portar si fochist la o tamplarie.
Acum prepar Unguentul Antireumatic Complex din plante, dar imbogatit cu peste 30 de plante, bun pentru reumatism cronic, hernie de disc, dureri musculare, carcei la picioare si care este si antiinflamator.
Am preparat mai nou si un unguent pentru bataturi din radacina de Brustur dulce, captalan (lat. Petasites hybridus) si urmaresc sa vad cat de eficient este. Si am incercat si o alifie din acid salicilic cu concentratia de 16% contra eczemelor, micozelor, bataturilor si transpiratiei la picioare, dar care evident nu mai este un produs natural, dar este extrem de eficient.
In strainatate, sunt mult mai pretuite produsele absolut naturale, fara nimic chimic in ele, chiar si in cazul sapunului, samponului, gelului de dus sau al detergentilor. Un mare vindecator din Ungaria foloseste vreo 33 de specii de plante, eu lucrez in schimb cu peste 100, dar simt inca nevoia sa mai invat multe lucruri astfel incat sunt foarte interesat de un curs de fitoterapie. Mai sunt interesat si de informatii cu privire la chistul synovial, pentru ca un prieten are ca o besica cat un ou de pasare la degetele de la picioare de care a fost operat. (Ioan Marcus, Foto: Stock.XCHNG)Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.