Luni, 27 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Eu sa barfesc? Nu sunt genul!

Eu sa barfesc? Nu sunt genul!

Email Imprimare

Nu se stie cu precizie cand a aparut termenul de barfa, insa, fiind atat de incetatenit, sunt convinsa ca face parte din caracterul uman, de cand s-a nascut lumea! De-a lungul timpului, ea a evoluat odata cu evolutia umana si tehnologica. Daca pana acum douazeci de ani se barfea pe banca din fata portii sau din fata blocului, astazi poti avea parte de o barfa pe Facebook, Skipe, Twitter sau orice alta retea de socializare sau, de ce nu, poti folosi telefonul mobil pentru a-ti spune ideea exact atunci cand ea s-a initiat in mintea ta.

Si, pentru ca barfa sa fie una elevata, cu clasa, e neaparat necasar ca inainte de a o spune, sa specifici ca nu ai nici un interes, nu de alta, nu ai vrea ca persoana careia ii spui barfa sa isi faca o impresie proasta despre tine. Asadar, elegant ar fi sa se inceapa cu expresii precum: Nu ca m-ar interesa, dar X a … sau N-am nici un interes, doar ma stii, dar se pare ca Y. Sunt fraze pe care le auzim zilnic, in ciuda faptului ca traim intr-un secol in care fiecare afirma ca nu se axeaza decat pe propriul interes, pe ceea ce il afecteaza direct, fara sa se incarce cu problemele celorlalti, si totusi…
Cei mai multi dintre noi afirma ca nu sunt genul care sa barfeasca si chiar termenul acesta le pare destul de urat, insa recunosc ca deseori merg cu prietenii la o cafea si exista momente in care discuta despre persoane apropiate care nu se afla de fata, analizandu-le defectele si propunand solutii la probleme. Dar, evident, nu e barfa! Exista si acele femei, unele pensionare (si nu numai), care inca mai stau cu orele pe bancile din fata blocului, analizand cu o atentie microscopica cu ce a iesit imbracata vecina, cu cine s-a intalnit si ce a vorbit, pentru ca apoi, la ceas de seara, sa expuna toate acestea unei alte vecine care nu a fost atat de norocoasa sa se afle pe banca la acel moment, dar, cum va spuneam, nu e barfa.
Insa nu se intampla doar in fata blocului, ci si pe retelele de socializare atat de iubite. Aici, e trendy sa incepi pe chat cu: Hai sa-ti spun o bomba…, apoi sa torni toata povestea asa cum ai auzit-o sau sa mai adaugi chiar niste epitete si metafore care sa faca povestea si mai impresionanta! Dar sa nu confundam formele cele mai evoluate de comunicare cu barfa, pentru ca asta nu e barfa.
Nici in marile companii, unde barfele pleaca, de cele mai multe ori, tocmai de la secretariat, nu intereseaza pe nimeni de ce noua colega isi verifica mobilul atat de des sau de ce isi face drum in biroul sefului, dar numai dupa ce se aranjeaza putin, nu intereseaza pe nimeni, oamenii vor doar sa stie, asa, fara nici un interes si sa spuna mai departe, dar asta nu e barfa, nu-i asa?
Si ar mai fi multe de povestit, insa vecina de la doi ma cheama la o cafea, nu de alta, dar trebuie sa-mi spuna niste lucruri importante, ultimele noutati de la noi de la bloc… sa stiu si eu… asa, ca fapt divers, ca nu am nici un interes… (Rodica Puscasu, Foto: Stock.XCHNG)


Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.