Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Tepe si escrocherii

Tepe si escrocherii

Email Imprimare

Astazi vreau sa va vorbesc, si nu intamplator, despre tepe si escrocherii. Din pacate, auzim de ele tot mai des. Cand vom invata sa nu mai fim atat de creduli? Nu de mult, am primit un e-mail ce ma instiinta ca am castigat 3 zile cazare gratuita pentru doua persoane in a III-a editie a Programului de Dezvoltare a Turismului Individual European (PDTIE) Europa mea fara frontiere 2013. Sa ma bucur, sa nu ma bucur… Mai bine sa ma documentez. Caut mai multe informatii pe site-ul indicat si aflu ca pentru primirea certificatului de cazare gratuita trebuie achitata suma de 57.9 lei drept cost de livrare. Unde ati mai auzit de asemenea taxa de curierat?
Mai mult, era precizat ca pentru a beneficia de cazarea gratuita la hotelul ales, dintre cele cateva propuse, trebuie achitate mesele obligatoriu la hotelul respectiv. Si, bineinteles, la aceste cheltuieli se adauga cheltuielile de transport. La un calcul simplu, nu prea mai pare un concurs la care esti castigator, un concurs la care oricum nu te-ai inscris. Din momentul in care te autentificai pe site, cu codul de castigator, aveai 15 minute sa confirmi participarea. Cu alte cuvinte, asa… in graba, poate nu te documentezi suficient.
Cu amabilitate, am raspuns intr-o zi la intrebarile dintr-un chestionar. La final, mi s-a cerut un numar de telefon si mi s-a spus ca voi participa la o tombola. In scurt timp, am primit un SMS: pentru confirmare trimiteti SMS la nr… tarif 0,05 euro/SMS, cost 3 euro/saptamana. Ati inteles ceva? Nici eu! Dar poate se mai gasesc unii care cad in aceste capcane.
Intr-o zi, primesc un telefon, un domn care s-a prezentat a fi de la o firma de telefonie, ma anunta ca am castigat o suma de bani, dar pentru a intra in posesia ei trebuia sa virez o suma, evident mai mica, intr-un cont. Voi ati crede? Evident, cand l-am intrebat cum se numeste, sa merg si eu la firma cu pricina sa verific, mi-a spus ca daca merg acolo nu voi afla date suplimentare, intrucat e confidential fata de angajati. Oare?
Tocmai ce am citit urmatorul anunt: Societatea… atentioneaza toti utilizatorii serviciului sa nu se lase pacaliti de falsi incasatori care le cer bani pentru diverse servicii prestate in numele societatii. Tragem acest semnal de alarma, deoarece, in ultima perioada, mai multe persoane au semnalat ca diversi indivizi le-au cerut...
Din ce in ce mai des auzim de tepe. Fel de fel de tepe. Nu ati auzit de tepele din piete, in care romanii cumpara legume si fructe cu sacii, iar comerciantii se folosesc de tubare? Spre exemplu, cumperi un sac de cartofi si produsele arata foarte bine la exterior, insa, odata ajuns acasa, constati cu uimire ca toti cartofii din interior sunt stricati.
Sa auzim de bine! Si… sa nu ne lasam pacaliti! (Oana-Nicoleta Rosu, Foto: Stock.XCHNG)





Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.