Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Scoala de lideri

Scoala de lideri

Email Imprimare

Suna iarasi telefonul… raspund plictisita, dar imediat ma inveselesc pentru ca o prietena draga ma invita la un curs gratuit de oratorie. Ma aflu intr-o sala imensa, impozanta, cu o acustica perfecta. Pe prietena mea au asaltat-o niste persoane prietenoase cu multe informatii despre curs. Persoanele se muta apoi la mine. Constat stupefiata ca se vorbeste in engleza si ca aceasta intalnire este structurata pe momente alese cu mare precizie si mi se inmaneaza un program al serii. De pe pliant aflu ca aceasta organizatie care tine cursul se numeste Maestrii discursului si ca misiunea lor este de a forma, indruma si evalua persoane dornice sa devina oratori si lideri.

Ne asezam, in sfarsit, incepe cursul. Pe rand, fiecare membru al acestei organizatii tine un discurs pe diferite teme. Am ramas foarte impresionata de increderea pe care o afisau, cat de degajati vorbeau, cat de bine se prezentau in fata publicului si cat de corect si fluent vorbeau limba engleza. Apoi au urmat joculete, in care am fost implicati si noi, cei din public. Am iesit si eu in fata si am extras un biletel cu o situatie din viata de zi cu zi. Apoi am incercat sa tin un discurs legat de acea tema si mi-a fost foarte greu sa-mi gasesc cuvintele, iar inima imi batea nebuneste. Am reusit sa ma calmez si a iesit ceva, ceva din discursul meu, dar mi-am dat seama ca mai am foarte mult de lucrat la acest capitol.
Totul era monitorizat si cronometrat: discursul trebuia sa se incadreze intre 3 si 5 minute, pozitia corpului era corectata, iar momentele de ezitare erau semnalate si corectate. Apoi a luat cuvantul fondatorul organizatiei, un american simpatic si cu o engleza perfecta ca la televizor, si ne-a indrumat sa nu ne ferim de frica de a vorbi in public, ci sa o confruntam, pentru ca doar in acest fel vom scapa de ea.
Dupa aceasta experienta placuta, cu siguranta, voi merge saptamanal la cursurile lor pentru a-mi imbunatati calitatile de comunicare si abilitatile de lider. De asemenea, imi voi imbunatati limba engleza, avand ocazia sa vorbesc in engleza cu diferite persoane.
Va recomand si dumneavoastra, dragi cititori, sa urmati cursuri de acest gen din orasul vostru, pentru ca astfel veti putea sa va gasiti curajul de a va schimba, de a va intari increderea in sine si dezvolta personalitatea. In acest fel, veti capata mai multa putere de a va arata adevaratul potential si veti reusi in indeplinerea viselor. (Angelica Cioaca)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.