Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Desenele copiilor

Desenele copiilor

Email Imprimare

Stateam intr-o zi de vorba cu prietena mea, care este psiholog, si ii aratam cateva dintre desenele copilului meu. I-au atras atentia unele dintre desenele fiicei mele, de cand era mai mica. A fost inceputul unei discutii foarte interesante. Interpretarile psihologice ale desenelor copiilor pot fi revelatoare, precise. Specialistii se folosesc de modul cum sunt desenate anumite elemente, de amplasarea lor in pagina sau de culorile folosite, pentru a descifra cateva lucruri din trairile copilului. Bineinteles, este valabil atunci cand copilul nu este influentat in modul in care deseneaza.

Un desen facut la dimensiuni mari poate arata ambitia, nevoia de a iesi in evidenta, iar unul mic arata timiditatea, dependenta. Un psiholog studiaza modul in care un copil deseneaza un copac, este un element care ii spune multe acestuia. Modul cum copilul ii deseneaza trunchiul, radacinile sau ramurile este de baza in evaluarea facuta de psiholog. De asemenea, este atent studiat desenul unui om, felul in care copilul ii deseneaza partile corpului. Casa este cel de-al treilea element care atrage atentia psihologului. Usile, cosul cu fum, gardul sau marimea casei pot da indicii despre siguranta adapostului si sentimentul de iubire.
Fetita mea deseneaza des familia, toti trei suntem prezenti in desenele ei, pentru ea familia este foarte importanta. Permanent ea este situata intre parinti. Un semn de intrebare se pune atunci cand copilul deseneaza familia fara unul dintre membri, chiar fara el insusi.
Intalnirea cu un psiholog este importanta atunci cand copilul deseneaza ciudatenii, cand predomina culorile sumbre. Acesta ne-ar putea interpreta corect eventualele dezechilibre emotionale ale copilului. Din dorinta de a-mi face o bucurie, stiind cat de mult imi plac florile, fetita mea imi deseneaza vase cu flori. Incearca sa le deseneze cat mai frumos, ca mai apoi sa ma surprinda cu cadoul ei. Am indosariat desenele si o sa i le arat cand mai creste. Am incurajat permanent creativitatea artistica, imaginatia, sensibilitatea, dorinta fiicei mele de a se exprima prin desen. Portofoliul ei de desene este foarte pretios pentru mine. (Oana-Nicoleta Rosu)

Comentarii (2)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.