Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Halloweenul in ochii copiilor si al nepotilor

Halloweenul in ochii copiilor si al nepotilor

Email Imprimare

Halloweenul este o sarbatoare foarte veche, de mii de ani este sarbatorita, de pe vremea vechilor celti. Poporul celt credea ca la aceasta data toate legile timpului si ale spatiului erau anulate, permitand astfel tuturor spiritelor sa se intoarca printre cei vii. Cei vii nu doreau sa fie posedati, astfel ca in data de 31 toti celtii isi stingeau focurile din casa, ca acestea sa devina neatragatoare pentru orice spirit ce ar dori sa salasluiasca acolo. Se imbracau in costume fantomatice si se plimbau prin sat, fiind cat mai inspaimantatori cu putinta pentru a alunga spiritele celor morti care se reintorsesera printre ei. Deghizarea in fantome si vrajitoare a devenit un adevarat ritual pentru romani.

Ei bine, pentru copii, cel mai important lucru legat de aceasta sarbatoare este cioplirea dovleceilor. Spun asta pentru ca am vazut cat de mult s-a bucurat nepotelul meu cand am facut, cum spune el, ''bau-bau'' din dovleac. Anul acesta fiind primul an in care cioplim dovleacul, am ales un dovleac mare. De fapt, unul foarte mare. Nu am gasit unul portocaliu, insa si acesta verzui a fost si este inca extraordinar. La urma urmei, conta mai mult bucuria din ochii copilasului. Am taiat capacul si l-am curatat in interior (am scos samburii) ca sa facem loc lumanarii. Am taiat ochii, nasul si gura. A fost asa o veselie in casa... nu ma asteptam ca nepotelul meu sa se bucure asa mult, a fost asa de incantat de cioplirea bostanului! A iesit un bostan frumos si fioros, nu? Happy Halloween! (Maria Gherghely)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.