Beneficiile consumului de mazare

Imprimare

Sa nu ratati niciodata ocazia de a consuma o portie delicioasa de mazare. Consumul de mazare aduce beneficii extraordinare pentru sanatatea noastra. Bogata in vitamine si minerale, mazarea contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare. De asemenea, mazarea scade riscul de osteoporoza, intareste si mentine sanatatea oaselor. Consumata frecvent, mazarea contribuie la sanatatea ochilor si la imbunatatirea vederii. Sursa excelenta de fibre, consumul de mazare previne constipatia, imbunatateste digestia si procesul de eliminare al toxinelor din organism si regleaza nivelul glicemiei.

Boabele de mazare sunt printre cele mai bune alimente pentru prevenirea bolii canceroase. Vitaminele (C, A, B1, B2), fibrele insolubile, flavonoidele continute de aceasta leguminoasa sunt remedii antitumorale. Sursa importanta de fier, mazarea lupta eficient impotriva anemiei, combate oboseala cronica si ne energizeaza, datorita cantitatii mari de vitamine din complexul B, magneziu, seleniu, fier. Mazarea contine purine, de aceea persoanele care sufera de guta sau calculi renali este bine sa limiteze sau sa evite consumul de mazare. Este recomandata in diete, dieta cu supa de mazare va poate ajuta sa slabiti. Mazarea poate fi folosita si extern. O masca din boabe de mazare si lapte este indicata pentru un ten frumos si sanatos.
Boabele de mazare au cea mai intensa actiune terapeutica atunci cand sunt gatite proaspete, eficienta lor din punctul de vedere al vindecarii scazand atunci cand le consumam din conserva sau uscate. Se mai poate consuma si mazarea congelata, mai ales daca procesul de inghetare a avut loc la scurt timp dupa ce a fost culeasa.
Mazarea este folosita de sute de ani in numeroase preparate culinare. Sfarsitul primaverii si inceputul verii este momentul in care mazarea apare in piete. Se pot gati o multitudine de retete cu mazare: mancare de mazare cu carne, musaca de cartofi cu mazare, paste cu mazare, supa crema de mazare, mazare de post, ficatei de pui cu mazare, mazare cu pipote la cuptor, ciorba de mazare si cartofi, chec aperitiv cu mazare si lista poate continua… Nu uitati ca puteti beneficia de calitatile mazarii doar daca o consumati! Pofta buna! (Aglaea Ciubotaru, Foto: freeimages.com)

http://europosud.ua/
europosud.ua/