Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Alimentatie Sanatoasa Calitatile banalelor corcoduse

Calitatile banalelor corcoduse

Email Imprimare

Omniprezente, atat in mediul rural, cat si pe marginea drumului, la orase, corcodusele nu sunt apreciate la adevarata lor valoare. Corcodusul este unul dintre primii pomi care infloresc primavara. Cand sunt coapte, fructele au culoarea galbena, roz, portocalie, rosie sau violet-brun. O multitudine de calitati ar trebui sa ne faca sa le alocam atentia cuvenita si sa nu lipseasca din dieta noastra de vara. Corcodusele contin multa apa si foarte putine calorii, de aceea sunt recomandate in curele de slabire, mai ales sub forma de suc proaspat. Corcodusele sunt bogate in vitamine din grupul B, vitamina C, proteine, zaharuri, substante minerale (potasiu, fier, magneziu, calciu, fosfor) si o mare cantitate de acid citric.

Corcodusele ajuta la revigorarea si tonifierea organismului, aduc beneficii in afectiunile respiratorii acute sau in bolile stomacului. Fosforul si magneziul din compozitia corcoduselor ajuta la imbunatatirea memoriei, a functiilor sistemului nervos si in acelasi timp sustin puterea de concentrare a persoanelor. Totodata, magneziul contribuie la mentinerea sanatatii oaselor, dar si la mentinerea sanatatii inimii. Vitamina C are un rol esential in mentinerea sanatatii, atat izice, cat si psihice, motiv pentru care corcodusele se recomanda in anemii si stari de oboseala. Extern, compresele cu suc de corcoduse diluat cu apa, la care se adauga putin camfor, sunt foarte bune cicatrizante.
Corcodusele pot fi consumate crude, ca atare sau ca suc revigorant, dar si in compoturi sau prin folosirea la acritul ciorbelor. In amestec cu alte fructe, se utilizeaza la prepararea marmeladei, deoarece asigura o gelificare mai buna. In mediul rural sunt fructe de baza la tuica facuta in propria gospodarie. Nu neglijati corcodusele! Consumati-le cu incredere! (Aglaea Ciubotaru, Foto: Wikipedia)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.