Prunele, izvor de sanatate

Imprimare

Pot spune ca a venit toamna, deoarece prunele coapte, zemoase impanzesc tarabele de la piata. De cum le vezi, le mirosi aroma si ti se face pofta. In stare proaspata, gatite sub diverse forme: tarte, gem, magiun, galuste cu prune, totdeauna raman deliciul unui desert ori mic dejun reusit. Ceea ce nu stim este faptul ca sunt bogate in vitamina C, vitaminele A, B2, fibre si potasiu de care organismul nostru are mereu nevoie. Alunga oboseala ori senzatia de stres, dar sunt si un aliat de nadejde al majoritatii functiilor intestinale.

Persoanele care au probleme cu rinichii sau cu fierea trebuie sa evite consumul regulat de prune, iar persoanele diabetice trebuie sa le evite din cauza cantitatii de zahar natural pe care il au. In lumea gastronomica sunt considerate fructele dupa care nu te dai in vant, dar eu cred ca trebuie consumate, deoarece aduc multe beneficii organismului nostru prin proprietatile pe care le au. Raman deliciul celor ce le iubesc si le consuma. (Gabriela Rotaru, Foto: freeimages.com)