Un "avocat" al sanatatii tale: avocado

Imprimare

Avocado este o sursa importanta de antioxidanti, care protejeaza celulele corpului de efectele provocate de radicalii liberi. Se stie ca radicalii liberi sunt implicati in declansarea bolilor cardiovasculare, a anumitor forme de cancer si a altor afectiuni asociate imbatranirii (boala Parkinson, maladia Alzheimer etc.).
Aztecii erau convinsi ca trebuie sa manance avocado pentru a avea energie si apetit sexual. Efectele sale benefice probate de nutritionisti sunt vizibile in bolile cardiace si in cancere.

Persoanele care mananca frecvent avocado beneficiaza de o capacitate mai mare de absorbtie a carotenoidelor, antioxidanti care sunt solubili doar in grasimi. Nutritionistii recomanda avocado pentru gustul placut, aspectul cremos, pentru continutul important de fibre alimentare – solubile, dar mai ales insolubile –, ceea ce confera multiple avantaje: imbunatatirea tranzitului intestinal, reducerea riscului de cancer de colon si o senzatie rapida de satietate.

Puteti citi continuarea pe: Antena Satelor.