Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Alimentatie Sanatoasa Miraculoasele ciuperci shiitake si promisiunea vietii vesnice

Miraculoasele ciuperci shiitake si promisiunea vietii vesnice

Email Imprimare

Chinezii sunt ferm convinsi ca micutele ciuperci shiitake sunt responsabile pentru tineretea intiparita pe chip, in ciuda anilor. In acelasi timp, substantele continute actioneaza benefic asupra sistemelor respirator si circulator, dar mai ales previn eficient cancerul (lentinanul face astazi parte din compozitia medicamentelor impotriva cancerului). Fiind o explozie de minerale si vitamine, sunt recomandate a fi incluse in dieta vegetarienilor.
Shiitake cresc in Asia inca din timpurile preistorice. Chinezii obisuniau sa le numeasca ciupercile imparatului, iar acest apelativ demonstreaza importanta de care se bucurau.

In timpul Dinastiei Ming, bucatarii le adaugau in mancare, nu numai pentru a-i imbogati gustul (ciupercile shiitake nu se compara deloc cu celelalte ciuperci), cat mai ales pentru ca astfel se putea intampla minunea: corpul prindea puteri noi (actionau direct asupra miraculoasei energii a vietii, qi) si intinerea, scurgerea timpului nemaipunandu-si amprenta asupra celor care le savurau din plin.
Imediat dupa ce se culeg de pe trunchiul copacilor (asa le place lor sa traiasca, imbratisand strans copacul care le este camin) sau de pe bustenii cazuti la pamant si inmuiati de vanturi, ploi si curgerea timpului, ciupercile shiitake au un miez foarte aromat, ce aduce cu cel al unei fripturi ispititoare, cu o textura untoasa. Datorita continutului mai scazut de apa (doar 75%), aceste ciuperci isi potenteaza si mai bine aroma si gustul.

Puteti citi continuarea pe Antena Satelor.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.