Dulce, amar, picant? Cum ne defineste gustul personalitatea

Imprimare

Ne place un gust sau altul in functie de varsta pe care o avem, de preocupari si de temperament. Preferintele culinare pot spune cate ceva despre personalitatea noastra, dar si despre starea de sanatate, pentru ca, instinctiv, suntem atrasi de acele alimente care ne pot ajuta sa ne vindecam sau sa ne detoxifiem organismul, sa ne recapatam vitalitatea.

Gustul dulce
Este gustul care ni-l recomanda pe copilul din noi. Persoanele care adora gustul dulce al preparatelor sunt cele care nu si-au pierdut de tot ingenuitatea copilariei. Sunt, de asemenea, persoane care simt mereu nevoia de a fi protejate si inconjurate de afectivitate.
Putem consuma alimente cu gust dulce in orice anotimp, atata timp cat sunt naturale şi in cantitati moderate. Este recomandat sa consumam dulce in special in momentele in care ne simtim devitalizati si lipsiti de putere. Pepenele roşu, preferat in timpul verii, are o multime de beneficii, printre care cel mai important este efectul de detoxifiere interna organismului. Reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de hidratare şi de vitaminizare pe timpul verii deoarece mai mult de 90% din compozitia sa este apa.

Gustul dulce-acrisor
Este gustul adolescentului etern, el intoarce privirile dupa orice fetiscana cu pas sprinten, e atras de tot ce e frumos si ingenuu. Poate ca unii vor gasi ca sunt superfluu, inconsistenti in relatii, dar ei nu fac decat sa se simta mereu ca la inceputul vietii lor emotionale.
Alimentele cu gust dulce-acrisor au proprietati energizante si racoritoare. Visinele, printre cele mai cunoscute fructe cu gust acru, contin vitamina C si mai putine zaharuri decat cireşele. In ciuda lipsei de zaharuri, potasiul pe care il contin contribuie la furnizarea unei cantitati de energie optime organismului, dar si la arderea caloriilor. Un alt fruct indragit, zmeura, are proprietati antimicrobiene, fiind o sursa importanta de vitamina C.
Puteti citi continuarea pe Antena Satelor.