Taratele de psyllium: beneficii si proprietati

Imprimare

Psyllium este o planta din familia patlaginei cu denumirea stiintifica Plantago Psyllium. Originar din regiunea Pakistanului, psyllium are o lunga traditie in medicina homeopata, fiind utilizat in diverse tratamente in SUA, Europa, India si China. In anii '90 i-au fost recunoscute oficial proprietatile tamaduitoare, astfel incat s-a oficializat utilizarea taratelor de psyllium si in medicina alopata. Astazi, psyllium creste in mod deosebit in nordul Africii si sudul Europei (Franta, Spania).

5 beneficii ale taratelor de psyllium
Taratele de Psyllium, indiferent de reteta folosita, au un rol important in mentinerea sanatatii organismului:
1. Au un rol important in echilibrarea si normalizarea sistemului digestiv.
2. Sunt recomandate in dietele de slabire sau de mentinere a greutatii, fiind bogate in fibre si satioase.
3. Detoxifica organismul, deoarece calitatile lor nutritive le recomanda ca pe adevarate ”aspiratoare” de impuritati si toxine din organism.
4. Ajuta la scaderea colesterolului.
5. Incetinesc trecerea zaharului in sange, scazand glicemia.

4 proprietati ale taratelor de psyllium
1. Taratele de psyllium reprezinta o sursa foarte bogata de substante nutritive.
2. Au in compozitie acizi grasi esentiali, cum ar fi Omega 3 si Omega 6.
3. Contin vitamine benefice organismului, cum ar fi vitamina C si complexul de vitamine B.
4. Mineralele din taratele de psyllium (potasiu, magneziu, zinc) intregesc cu succes o planta-medicament, care nu ar trebui sa lipseasca din nicio dieta.

Reteta din tarate de psyllium: Painici din tarate de ovaz si psyllium
Painicile din tarate de ovaz si psyllium pot reprezenta o sursa excelenta de energie si de sanatate.
Ingrediente: 4 oua, 1 lingura branza de vaci, 2 linguri iaurt, bicarbonat, tarate de ovaz Pirifan, tarate de psyllium Pirifan, un varf de cutit sare, lamaie
Mod de preparare: Se bat spuma albusurile alaturi de sare pana cand rezulta o spuma tare, peste care se adauga, pe rand, amestecand incontinuu, galbenusurile, branza de vaci si doua linguri de iaurt. Apoi se bat bine impreuna.
Intre timp se amesteca taratele de psyllium si ovaz, apoi se macina in rasnita electrica.
Bicarbonatul se stinge cu zeama de la o lamaie, se amesteca apoi cu taratele macinate si se adauga totul peste amestecul din oua.
Se amesteca totul bine pana se formeaza o crema groasa, din care se iau cu lingura bucati si se pun in tava, peste hartia de copt. Se lasa la cuptor pana ce se rumenesc.

Material realizat in cadrul campaniei de informare si crestere a respectului de sine a femeilor Frumusetea la 40 de ani proiect derulat in perioada martie 2015 – februarie 2016 de Russenart Communications in parteneriat cu Pirifan Distribution, Hebra Dermatologie, Jolidon, Beauty Boutique si pictorul Daniel Bulimar-Henciu.

Campania Frumusetea la 40 de ani se deruleaza in perioada martie 2015 – februarie 2016. In cadrul campaniei, 12 doamne din presa, cu varsta intre 35 si 47 ani, sunt invitate sa vorbeasca despre ceea ce inseamna frumusetea in jurul varstei de 40 ani, oferind sfaturi pentru o ingrijire si o alimentatie sanatoasa. Lunar, fotografiile doamnelor participante in campanie sunt transformate in tablouri realizate de pictorul partener al proiectului, Daniel Bulimar-Henciu.
In 2016, din tablourile campaniei va fi realizat un calendar de perete si o expozitie.