Cea mai sanatoasa supa - supa de usturoi

Imprimare

Efectele antibacteriene si antivirale incredibile ale usturoiului sunt recunoscute de mii de ani, fiind inclus in dieta de catre arabi, evrei, greci, asirieni, romani si mai ales egipteni, inca din Antichitate. Cunoscut drept condimentul favorit al lui Pitagora, usturoiul face parte din 22 de remedii de baza folosite de egipteni pentru tratarea celor mai cunoscute boli. Acest condiment cu gust intepator are puterea de a vindeca si de a proteja organismul de microbi, fiind de 100 de ori mai puternic decat antibioticele conventionale. De asemenea, consolideaza imunitatea, tinand la distanta bolile specifice sezonului rece si restabileste echilibrul florei intestinale.

Supa miraculoasa care are drept ingredient de baza usturoiul este mai activa decat orice antiobiotic si reprezinta cu adevarat un aliment medicament. Are efecte curative in gripe si raceli, in afectiuni pulmonare si infectii respiratorii, este utila in tratarea infectiilor cronice si in rezolvarea unor probleme infectioase de natura microbiana a tractului urinar. Aceasta supa poate fi consumata ca solutie pentru prevenirea si combaterea simptomelor si in caz de hipertensiune arteriala si pentru cei care sufera de arteroscleroza si care au probleme de circulatie. Miraculoasa supa de usturoi este utila si in afectiunile articulare, mai ales daca sursa lor o reprezinta infectiile.
Ingrediente necesare pentru supa de usturoi:
– doua cepe mari, tocate marunt
– 45-50 catei de usturoi, curatati si striviti usor cu lama cutitului
– o lingurita de cimbru proaspat tocat;
– o ceasca de smantana;
– ierburi aromatice dupa gust: dafin, o lingurita de busuioc uscat;
– o legatura de patrunjel proaspat;
– doua linguri ulei de masline;
– sase cesti (250 ml) de supa limpede de pui, ca baza;
– trei cesti de crutoane.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se caleste ceapa in uleiul de masline. Dupa cateva minute se pune usturoiul si se caleste totul pentru 10 minute la foc mic. Intr-un vas se pune supa de pui, se adauga 500 ml de apa si se pun toate ierburile (mai putin patrunjelul proaspat). Puteti adauga acum in oala si cimbrul insa daca vreti sa-i pastrati calitatile, ideal este sa-l adaugati la urma, impreuna cu patrunjelul proaspat. Cand clocoteste sa puneti amestecul de ceapa si usturoi, cu tot cu sos. Se acopera si se fierbe la foc mic pentru 15 minute. Potriviti gustul cu sare si piper. Lasati totul sa traga un clocot si dati deoparte. Adaugati cimbrul si patrunjelul tocat marunt si supa-minune este gata!
Se poate pastra 2-3 zile la frigider si se consuma o cana la fiecare masa.

Sursa: Antena Satelor