Supa lui Hipocrate, supa detoxifianta

Imprimare

Inca din vremea lui Hipocrate, considerat parintele medicinei, au existat incercari de a transforma elementele naturale cu care mama natura ne-a inzestrat in veritabile tratamente naturale, menite sa ne protejeze si sa ne trateze de multe boli. Acest preparat, denumit supa lui Hipocrate, dupa numele celui ce a preparat-o pentru prima oara, are puterea de a ajuta organismul in multe afectiuni, precum tuberculoza, diabet, artrita, alergii, ulcer, boli de inima, de rinichi si chiar scleroza multipla sau cancer. Principala proprietate a supei este aceea de a detoxifia organismul si de a echilibra cantitatea de potasiu si sodiu din corp, aceste elemente fiind primordiale in procesul de vindecare al pacientilor.

Secretul retetei originale este acela ca Hipocrate folosea legume proaspete, pe care le spala bine, fara sa le curete de coaja si apoi le fierbea la foc lent. Metoda primara de a gati legumele impreuna cu coaja lor este foarte benefica pentru sanatate, caci multe dintre proprietatile active ale legumelor se gasesc in invelisul lor extern, pe care noi, in timpurile moderne, il indepartam. Acesta este si motivul pentru care putine retete vegetariene, care, prin gatire, au proprietati atat de numeroase precum supa lui Hipocrate, ajuta la digestie, este bogata in fibre si stimuleaza absorbtia de catre organism a vitaminelor si mineralelor.
Reteta originala a fost preluata, adaptata si imbunatatita ulterior de doctorul Max Gerson care a folosit acest preparat ca baza in multe tratamente naturale, cu ajutorul carora medicul a reusit sa vindece bolnavii de cancer, de boli de inima, de rinichi, ficat si plamani. Supa lui Hipocrate este, in prezent, consumata intens in Terapia Gerson, cunoscuta drept terapia folosita in cazul bolnavilor de cancer. Mai mult decat atat, aceasta ajuta la purificarea rinichilor, la detoxifierea ficatului, repara celulele si le ajuta sa redevina functionale.
Supa lui Hipocrate – reteta:
Ingrediente: o radacina de telina de marime medie; o radacina de patrunjel de marime medie; usturoi dupa gust; 4 cepe medii; in jur de 700 de grame de rosii; jumatate de kilogram de cartofi; putin patrunjel.
Mod de preparare: Legumele trebuie spalate foarte bine, fara a fi insa decojite. Acestea se toaca marunt si se lasa la fiert, la foc mic, timp de doua ore, intr-o oala din inox. Apa folosita pentru fiert trebuie sa fie apa pura, de izvor. Acestea se dau apoi prin sita, in care ar trebui sa ramana doar fibrele. Se pun apoi iar la fiert, in apa (cantitatea de apa pe care o folositi la fiert trebuie sa varieze in functie de consistenta dorita). Se lasa la frigider timp de doua zile si se consuma o data, de doua ori pe zi, dupa ce este incalzita in prealabil.

Sursa: Antena Satelor