Beneficiile pentru sanatate ale consumului de conopida

Imprimare

In Statele Unite ale Americii, conopida este in prezent mentionata pe aceeasi pozitie cu sparanghelul, varza de Bruxelles si broccoli. Potrivit cotidianului The New York Times, conopida este apreciata si populara in multe orase din intreaga lume, precum Los Angeles, Paris, Viena sau Londra. In prezent, aceasta leguma revine in gastronomie nu numai datorita aromei sale delicate, ci si proprietatilor benefice asupra sanatatii noastre.

Dieticianul Siegfried Wintgen din Kirchham, Austria, a prezentat pentru nachrichten.at, cateva dintre efectele pozitive pe care le are consumul de conopida. Continutul ridicat de potasiu protejeaza sistemul cardiovascular. Conopida are un efect antihistaminic si ajuta la prevenirea cancerului de colon. Bogata in calciu, are rol important pentru metabolismul osos, coagularea sangelui si sistemul nervos. De asemenea, un consum de conopida ajuta la prevenirea bolii parodontale. Continutul ridicat de magneziu stimuleaza metabolismul energetic, protejeaza inima si scade tensiunea arteriala. Totodata, acidul folic care se gaseste in conopida este important pentru formarea sangelui si pentru a preveni osteoporoza.

Sursa: www.antenasatelor.ro