Dieta cu fasole neagra

Imprimare

Fasolea neagra reprezinta cea mai mare sursa de antioxidanti dintre toate sortimentele de fasole sau diferite alte leguminoase inrudite cu ea. Pigmentii inchisi ai acestui soi de fasole sunt dati de flavonoizi, care poarta numele de antocianine si antocianozide. In plus, aceasta contine o cantitate mare de fibre solubile, absolut necesare pentru digestie, colon, eliminarea toxinelor si scaderea colesterolului rau.

Cu un indice de doar 85 de calorii la 100 de grame, fasolea neagra s-a dovedit a fi o adevarata arma in topirea kilogramelor. Aportul ridicat de fibre, proteine, vitamine si triptofan fac ca rezultatele asupra siluetei sa fie uimitoare. Iata in ce mod actioneaza aceasta leguma:
- stimuleaza digestia si tractul intestinal gratie fibrelor solubile, eliminand rapid toxinele;
- accelereaza metabolismul gratie antioxidantilor si vitaminelor ce sprijina topirea grasimilor;
- te ajuta sa scapi de grasimea abdominal;
- normalizeaza cantitatea de zahar din sange;
- ofera satietate pentru o perioada lunga de timp gratie proteinelor din compozitie, facand-o indispensabila in orice dieta sanatoasa;
- inlocuieste cu succes carnea.
Si daca nu am reusit inca sa va convingem sa consumati cat mai des fasole neagra, va mentionam ca aceasta este singura dintre toate soiurile de fasole care nu produce flatulenta (gaze).
Programul de slabit cu fasole neagra:
Daca doriti sa scapati de kilogramele in plus este necesar sa tineti dieta cu fasole neagra timp de o saptamana, dupa care se recomanda sa o consumati destul de des, pentru mentinere. In functie de organism, se pot slabi 3-4 kilograme fara efort. Partea buna este ca dieta nu este una restrictiva, avand voie sa consumati zilnic 1600-1800 de calorii, luate doar din alimente cu putine calorii si sanatos gatite. Este suficient sa mancati zilnic 200 de grame de fasole neagra, pe care o puteti gati in cele mai diverse moduri.
Pe parcursul acestei diete, nu veti consuma doar fasole, ci si 100 grame din alimente precum:
• branza
• lactate
• carne slaba ( pasare, peste)
• orez (in special brun sau negru)
• cartofi (in special cartofi dulci)
• dulce (miere de albine naturala, stevie sau sirop de artar - indulcitori naturali, dar nu mai mult de 2-3 lingurite pe zi).
Sursa: Antena Satelor