Miercuri, 17 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Alimentatie Sanatoasa Alimentatia si frumusetea – ce sa mananci ca sa-ti pastrezi frumusetea?

Alimentatia si frumusetea – ce sa mananci ca sa-ti pastrezi frumusetea?

Email Imprimare

Inca din cele mai vechi timpuri ale omenirii, femeile au constatat ca anumite alimente contribuie la mentinerea frumusetii. Fie ca este vorba de vitalitatea podoabei capilare sau de elasticitatea pielii, alimentatia este una din coordonatele esentiale in pastrarea frumusetii. Un stil de viata echilibrat, fara excese si fara vicii, o alimentatie care sa includa cantitati moderate din fiecare grupa alimentara, acestea sunt mici secrete care duc la rezultate maxime in ceea ce priveste sanatatea si frumusetea. Cele doua atribute sunt direct corelate, intrucat sanatatea se reflecta si in frumusete.

Ce sa punem pe masa pentru a ne mentine tenul elastic si ferm, pentru a tine ridurile departe pentru cat mai mult timp? Aceasta este intrebarea care – cu siguranta – a ingandurat foarte multe femei. Specialistii sunt de parere ca o piele frumoasa, luminoasa si plina de vitalitate se obtine urmand mai multi pasi, primul din acestia fiind alimentatia. Folosirea diverselor cosmetice pentru remedierea problemelor ivite odata cu trecerea timpului nu reprezinta o solutie eficienta.
In schimb, o alimentatie echilibrata, cu nutrienti care sa furnizeze organismului tot ceea ce are nevoie, va avea ca efect si o piele frumoasa, un par sanatos si un aspect revitalizant. In ultima vreme, stilul de viata haotic, alimentatia hipocalorica, consumul exagerat de zahar au dus la o ingreunare a procesului de regenerare celulara. Acesta este motivul pentru care din ce in ce mai multe femei se plang de pierderea elasticitatii pielii, de imbatranire prematura si alte probleme care umbresc frumusetea. Este indicat sa se consume alimente variate, bogate in nutrienti si in substante care incetinesc procesul de imbatranire si accelereaza regenerarea celulara.
Fructe si legume pentru favorizarea circulatiei si a microcirculatiei. Circulatia sanguina are o influenta majora si asupra frumusetii. De acest proces depinde oxigenarea pielii, iar in cazul unei disfunctii, pielea va avea de suferit, aspectul sau devenind nesanatos. Pentru a favoriza circulatia sanguina, specialistii ne sfatuiesc sa consumam fructe in stare proaspata, mai ales fructe de padure. Se pare ca acestea au un bogat continut de antioxidanti, dar si de vitamina C, iar acestea favorizeaza procesul de regenerare.
Peste pentru Omega 3. Alimentele bogate in acizi esentiali Omega 3, in special somonul, sunt adevarati aliati atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete. Combatand radicalii liberi care accelereaza imbatranirea si cauzeaza diverse afectiuni, acizii Omega 3 pot fi considerati adevarati salvatori. O alimentatie bogata in peste, in special in somon, va asigura o sanatate de fier si o frumusete impecabila.
Legumele si fructele portocalii. Continutul bogat in betacaroten, un antioxidant care combate si el radicalii liberi acumulati de organism, face din fructele si legumele de culoare portocalie adevarati aliati in sanatate si frumusete. Fie ca este vorba de morcovi, ardei sau piersici, fructele si legumele portocalii fac pielea mai luminoasa si o mentin tanara pentru mai mult timp. 
Oua pentru o piele elastica. Exista, in ultima vreme, diverse diete care fie exclud proteinele sau le consuma in mod exclusiv. Pentru frumusete, dar si pentru sanatate, nici una din aceste variante nu este cea optima. O dieta privata de proteine va duce la caderea parului, la uscarea pielii si la aparitia ridurilor. Oul este un aliment complet, care trebuie consumat de 2-3 ori pe saptamana. In acest fel, organismul nu va fi privat de nutrientii prezenti in acest aliment, iar acest lucru se va observa atat in sanatate, cat si in frumusete. Sa nu uitam ca galbenusul de ou este bogat in minerale precum fier, fosfor si calciu, dar si in vitaminele din grupa B si D. Acestea au un rol esential in pastrarea sanatatii parului si pielii.
Mai putina sare, mai multa apa. Ridurile si semnele imbatranirii pot fi semne ale unei hidratari precare. In cazul deshidratarii, productia de colagen scade foarte mult, iar pielea are de suferit. Astfel, pe fondul unui consum insuficient de apa, vor aparea ridurile. Consumul exagerat de sare poate determina retentia. (Sursa: donnamoderna.it, Foto: pixabay.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.