Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Alimentatie Sanatoasa

Sanatate si frumusete

O bautura naturala care iti reduce circumferinta taliei

Email Imprimare

Nu doar vara de dorim sa aratam bine, ci intotdeauna… insa kilogramele in plus ne impiedica sa obtinem aspectul frumos si sanatos la care visam. Iata o bautura naturala, racoritoare, numai buna pe canicula, care te ajuta sa scapi de grasimea din jurul taliei in mod sanatos. Pe langa reducerea grasimii, aceasta bautura mai are si alte beneficii, precum: imbunatatirea vederii, a functiilor cerebrale, a memoriei.
Ingrediente: o lingura mare de miere cruda, doua linguri mari de otet de cidru, un pahar de suc de portocale sau de rodie. Sucul de fructe trebuie sa fie natural, proaspat.

Hrisca: beneficii si proprietati

Email Imprimare

La fel ca graul, hrisca este o planta cultivata de mii de ani, boabele sale fiind folosite sub forma de faina. Originara din Asia, hrisca a fost adusa in Europa de catre mongoli si turci, iar astazi este o planta apreciata de milioane de oameni, adepti ai unui regim de viata sanatos. Cel mai mare cultivator si exportator de hrisca este Rusia, deoarece acolo este considerata un aliment de baza, fiind utilizata in diferite forme. Potrivit datelor istorice, hrisca a fost cultivata pentru prima data in China, in jurul anului 6000 i.H., iar in Europa a ajuns abia in jurul anului 2600 i.H. In Romania, hrisca era des utilizata in secolul al XIX-lea, in prezent are mare cautare in Bucovina, unde este un ingredient traditional pentru sarmale.

Dieta in afectiunile reumatismale

Email Imprimare

Nu exista om sa nu aiba o afectiune reumatismala cat de mica. Durerile de spate, de incheieturi, de gat si de cap fac parte din simptomatologia bolilor reumatismale. Ele se acutizeaza atunci cand temperatura scade si cand umezeala se simte in atmosfera. Nu conteaza varsta, daca boala gaseste punctul slab, se strecoara precum apa in crapaturile unei pietre. Durerea este mai intensa in anotimpurile reci si cu precipitatii intense, dar si vara poate sa se faca simtita, mai ales atunci cand se anunta ploi si genuchiul tau devine cel mai sigur meteorolog...

Dieta de 10 zile cu cirese

Email Imprimare

Fiindca suntem in luna lui Ciresar, probabil ca cea mai nimerita reteta de slabit pe care sa v-o recomandam este cea cu... cirese. Dieta de 10 zile cu cirese te ajuta sa slabesti 3-4 kilograme, urmand un program alimentar destul de strict si inlocuind una dintre mese - de preferinta cina - cu o jumatate de kilogram de cirese.
La celelealte doua mese ale zilei se vor consuma alimente hipocalorice, intr-o cantitate relativ redusa. Dieta aceasta, incheiata seara cu un ceai din cozi de cirese, are si rol detoxifiant si depurativ, ajutand la curatarea organelor interne si a sangelui si oferind mult dorita senzatie de usurare (nu doar prin kilogramele pierdute).

Vremea cireselor si a visinelor

Email Imprimare

Ciresul este unul dintre cei mai indragiti, dar si raspanditi pomi fructiferi din intreaga lume. Fructele sale, ciresele, fac parte din deliciile verii, fiind pe cat de gustoase, pe atat de sanatoase. Ciresul este originar din regiunea cuprinsa intre Marea Neagra si Marea Caspica, iar apoi s-a raspandit in intreaga lume. Exista zone unde este cultivat (in general zone din Europa si America), dar creste si salbatic, in zone din Asia sau Africa. Istoria visinului este strans legata de cea a ciresului, insa visinul are insa o arie de raspandire mai mare.

Legende despre ciresi si visini
O legenda romaneasca povesteste despre un sat bogat, in care oamenii ingrijeau cu drag pamanturile. Pomii, atent ingrijiti de catre sateni, faceau un rod atat de bogat, incat satul era renumit pentru fructele sale. La o margine a satului, traia o femeie cam retrasa si careia nu-i placea sa se amestece cu ceilalti sateni, nici macar sa le dea binete, asa ca isi facuse o casa si in jurul ei construia un zid care sa o tina cat mai ascunsa de ochii celorlalti. In curtea ei, aproape de zid, crestea un pom care facea niste fructe rosii, foarte ademenitoare. Pentru ca femeia purta numele de Ciresoaia, satenii numeau pomul "cires" si fructele sale "cirese", insa nimeni nu avusese niciodata ocazia sa guste din minunatele fructe.

5 alimente care te ajuta sa inveti mai usor pentru examene

Email Imprimare

Stiati ca exista cateva metode pentru a invata mai usor? Pe langa pauzele de relaxare, absolut necesare in timpul studiului, trebuie sa ai grija si la alimentatie. Poate ca nu stiai, dar exista alimente care ajuta memoria si imbunatatesc puterea de concentrare.

Dulce, amar, picant? Cum ne defineste gustul personalitatea

Email Imprimare

Ne place un gust sau altul in functie de varsta pe care o avem, de preocupari si de temperament. Preferintele culinare pot spune cate ceva despre personalitatea noastra, dar si despre starea de sanatate, pentru ca, instinctiv, suntem atrasi de acele alimente care ne pot ajuta sa ne vindecam sau sa ne detoxifiem organismul, sa ne recapatam vitalitatea.

Somonul salbatic versus somonul de crescatorie

Email Imprimare

Carnea somonului este saraca in calorii si grasimi saturate, dar bogata in proteine (din aceasta perspectiva, el nu trebuie sa lipseasca din meniul persoanelor nevoite sa urmeze o dieta stricta), este o sursa de seleniu, fosfor, magneziu si vitamina B. Un aliment medicament... Cu o singura conditie: pestele sa traiasca in salbaticie, lasandu-l astfel sa-si puna in valoare... inteligenta. Un preparat pe baza de somon nu este niciodata doar atat. Devine o mancare inteligenta, un elixir al sanatatii. Un aliment complet, pe care nutritionistii il recomanda a fi asezat in farfurii de cel putin doua ori pe saptamana.

Miraculoasele ciuperci shiitake si promisiunea vietii vesnice

Email Imprimare

Chinezii sunt ferm convinsi ca micutele ciuperci shiitake sunt responsabile pentru tineretea intiparita pe chip, in ciuda anilor. In acelasi timp, substantele continute actioneaza benefic asupra sistemelor respirator si circulator, dar mai ales previn eficient cancerul (lentinanul face astazi parte din compozitia medicamentelor impotriva cancerului). Fiind o explozie de minerale si vitamine, sunt recomandate a fi incluse in dieta vegetarienilor.
Shiitake cresc in Asia inca din timpurile preistorice. Chinezii obisuniau sa le numeasca ciupercile imparatului, iar acest apelativ demonstreaza importanta de care se bucurau.

Dieta cu ulei de masline

Email Imprimare

Dieta Shangri-La cu ulei de masline, cunoscuta si sub numele de Cura de slabire care nu te infometeaza, se bazeaza pe un principiu foarte simplu: cu o ora inainte de fiecare masa, trebuie sa iei cateva lingurite de ulei. In total, 100-150 de calorii. Uleiul recomandat e cel de masline, cu aciditate scazuta, dar la fel de bine poate fi de floarea-soarelui, de seminte de dovleac, de samburi de struguri sau de orez. Nu-l aromati cu nimic, nu-i adaugati condimente, sare sau otet, iar el va va fi de folos cum nici nu ganditi. Interesant este ca un sfat similar dadea, acum doua milenii si jumatate, si Hipocrate, parintele Medicinei si autorul primei diete de slabit din istorie.

5 alimente care te ajuta sa traiesti mai mult

Email Imprimare

Exista sau nu un elixir al longevitatii? Pana cand vor gasi cercetatorii raspunsul la aceasta intrebare, iata 5 dintre alimentele care pot prelungi durata vietii, aducand un plus de sanatate.
1. Usturoiul. Este considerat unul dintre alimentele cele mai utile in mentinerea sanatatii. Numeroase studii au demonstrat faptul ca usturoiul intareste imunitatea si impiedica aparitia anumitor afectiuni.
2. Legumele de culoare rosie, precum rosia sau sfecla rosie. Sunt considerate adevarate arme pentru mentinerea tineretii. Acestea contin substante utile in intarzierea imbatranirii celulare, se crede ca reduc riscul aparitiei bolilor de tipul Parkinson sau Alzheimer. In plus, se considera ca sfecla rosie regleaza tensiunea arteriala.
3. Produsele apicole. Simpla inlocuire a zaharului cu miere cruda este un plus pentru sanatate si pentru longevitate. Cunoscut si sub numele de elixir al tineretii, laptisorul de matca pur si crud mentine starea de sanatate si de tinerete, furnizand organismului toate substantele necesare functionarii optime. Contine substante care stimuleaza regenerarea celulara, mentinand tineretea. Are efecte benefice si asupra sanatatii pielii, a creierului si a intregului organism. Consumat pur si crud, are efecte mai rapide.

Dietele bunicii. Slabesti usor cu leurda, papadie si tataneasa

Email Imprimare

Vine vara si va temeti ca nu va veti mai simti confortabil in rochitele vaporoase din pricina celor cateva kilograme in plus? Ei bine, nu disperati, bunicele noastre, in tineretea lor, aveau leac pentru asta.
Poate e timpul sa urmati si voi o dieta simpla, care sa nu va dea batai de cap, dar sa va ajute sa va restabiliti greutatea. Nu ar trebui sa mergeti prea departe. Cateva plante din gradina si din padure – sau de la piata de legume si zarzavaturi – precum leurda si stevia va pot fi de folos. Trebuie doar sa stiti cum sa le folositi pentru interesul dumnevoastra. Faceti-va si un ceai de tataneasa ori o fiertura de apa plata cu zeama de lamaie si "meniul" de slabire este gata!

Un "avocat" al sanatatii tale: avocado

Email Imprimare

Avocado este o sursa importanta de antioxidanti, care protejeaza celulele corpului de efectele provocate de radicalii liberi. Se stie ca radicalii liberi sunt implicati in declansarea bolilor cardiovasculare, a anumitor forme de cancer si a altor afectiuni asociate imbatranirii (boala Parkinson, maladia Alzheimer etc.).
Aztecii erau convinsi ca trebuie sa manance avocado pentru a avea energie si apetit sexual. Efectele sale benefice probate de nutritionisti sunt vizibile in bolile cardiace si in cancere.

Un adevarat cocktail de vitamine si energie cu miere si polen crud

Email Imprimare

Polenul crud reprezinta un aliment natural complet, echilibrant, energizant si revitalizant in care se regasesc toti micronutrientii esentiali pentru sanatatea noastra, care lipsesc din alimentele moderne, rafinate si supraprocesate. El este un antioxidant si detoxifiant natural al organismului ce permite evitarea imbatranirii premature a organismului. El imbunatateste considerabil activitatea creierului, creste capacitatea de concentrare si elimina oboseala cronica, combate starile de slabiciune si anemiile, nevrozele, stresul, surmenajul, neurastenia si depresiile. Un foarte bun intaritor al inimii, el este eficient in majoritatea bolilor circulatorii, fiind benefic si in cazul afectiunilor respiratorii si in refacerea florei intestinale.
Polenul crud poate fi asociat in mod benefic cu mierea cruda, o excelenta sursa de energie care ofera o combinatie unica de beneficii nutritionale, recomandata ca alimentatie dietetica copiilor, benefica in tratarea bronsitelor cronice, a afectiunilor cardiace, reumatismale si digestive, in cazul afectiunilor ficatului sau ale cailor respiratorii, pentru tratarea insomniilor si a senilitatii.
Iata insa o combinatie cu adevarat irezistibila, atat prin gust si prezentare cromatica, cat mai ales prin ansambul binefacerilor pe care ni le ofera.

Patlageaua rosie - leacuri, retete si interdictii

Email Imprimare

Teofrast, unul dintre primii nostri naturalisti, sustinea ca exista o legatura stransa intre sanatatea omului si hrana obtinuta din plante si animale care cresc in zona in care acesta s-a nascut. Teoria e combatuta de unii oameni de stiinta contemporani.
Totusi, aceasta teorie se bazeaza pe faptul ca a stiut ea mama-natura ce a stiut atunci cand a facut ca, in anumite zone, sa fie posibil sa creasca doar unele plante, mamifere, pasari sau pesti, respectandu-se un anumit ritm, o anumita logica a prelucrarii hranei, data de succesiunea fireasca a anotimpurilor. Stiintific poate ca nu a fost probata o astfel de teorie in ce priveste totalitatea animalelor si plantelor. Dar asta nu inseamna ca nu sunt exemple in natura care sa o sustina. Iata, de exemplu, banala patlagea rosie sau tomata (Solanum lycopersicum). Experienta a demonstrat ca este mai bine tolerata de locuitorii din zonele cu clima calda (patlageaua rosie este originara din America de Sud, din Peru). In schimb, ea trebuie aproape eliminata din alimentatie in zonele cu un climat foarte rece, unde, de altfel, in mod obisnuit, cultivarea ei este rara.

Virtutile laptelui de cocos

Email Imprimare

Fulgii de cocos au devenit ceva firesc alaturi de alte importuri exotice. Dar pe cat de normal ni se pare sa folosim acesti fulgi in retetele noastre obisnuite de dulciuri (fursecurile cu cocos sunt intr-un top al gospodinelor grabite), pe atat de tare ocolim laptele de cocos. Si asta, cu siguranta, si pentru ca nu-i cunoastem virtutile.
Multi isi imagineaza ca laptele de cocos este acel lichid pe care il gasesti in interiorul nucii, dupa ce reusesti sa o despici, printr-un procedeu destul de complicat, dar folosindu-te de resursele pe care chiar natura ti le pune la indemana, cum ar fi cele trei puncte moi (plasate aproximativ ca la bila de bowling), in care poti infige un obiect ascutit. Lichidul albicios, gustos, dar subtire ca o portie de zer, nu este decat apa (sau suc) de cocos.

Energie cu seminte de floarea-soarelui

Email Imprimare

Cunoastem cu totii floarea-soarelui, dar poate nu si beneficiile consumului de seminte. O mana de seminte de floarea-soarelui poate aduce multe beneficii corpului nostru. Semintele de floarea-soarelui contin seleniu, ceea ce le face eficiente impotriva cancerului. Totodata, contin magneziu si cupru, ajutand la mentinerea sanatatii oaselor. Magneziul are si un efect calmant asupra sistemului nervos. Chiar si decojitul semintelor calmeaza si relaxeaza. Vitamina E continuta este un antioxidant ce protejeaza impotriva radicalilor liberi, iar rezultatul se poate vedea chiar si in stralucirea pielii. De asemenea, consumand seminte de floarea-soarelui riscul aparitiei bolilor de inima este mai redus.

Dietele bunicii. Coriandrul, cimbrul si papadia lupta cu kilogramele in plus

Email Imprimare

Dietele bunicii, luate in seama de nutritionisti si farmacisti, au dus la conceperea unor planuri de slabire pe baza de ceaiuri, decocturi si pilule obtinute din pulbere de plante. Tentatia de a slabi este insotita de alegerea la intamplare a unei diete care a dat rezultate printre prietenele noastre sau pe care, la prima vedere, o consideram potrivita stilului nostru de viata. Evident, este o metoda mult mai buna decat infometarea, dar nu neaparat si eficienta.
Alaturi de ingredientele-cheie ale unei cure de slabire, alimentatia echilibrata si miscarea, plantele medicinale sustin dieta prin actiunea lor si contribuie la accelerarea metabolismului, la arderea grasimilor in exces, la reglarea metabolismului, la reducerea oboselii si, nu in ultimul rand, la scaderea riscului bolilor cardiovasculare si a complicatiilor acestora.

Fii fresh, cu Alexandra Pacuraru

Email Imprimare

Cateva sfaturi de la Alexandra Pacuraru, realizatoarea emisiunii Fresh Refresh de la Realitatea TV, despre cum sa te mentii in forma si despre care sunt alegerile alimentare sanatoase:
- Ce inseamna curentul Raw in alimentatie? Cati adepti sunt in lume si cati in Romania? Exista statistici in acest sens? Au comunitati speciale, magazine speciale, cum reusesc sa fie Raw?
Alexandra Pacuraru: Curentul Raw in alimentatie, supranumit si hrana vie, o expresie care imi place foarte mult, a luat amploare si in Romania in ultimii ani si il consider a fi un stil de viata si nu o moda. Este un stil de viata pe care si eu l-am adoptat in proportie de 80-90%. In curentul Raw, orice produs sau preparat de origine animala este exclus. Iar legumele si fructele sunt preparate la 40 de grade Celsius. Adoptand varianta Raw in alimentatie renuntam, automat, la prepararea termica a mancarurilor. Acest lucru inseamna ca ne bucuram de toti nutrientii si de toate enzimele atat de benefice organismului nostru. Cunoscut in America din anii '50, curentul Raw s-a dezvoltat datorita preocuparilor din ce in ce mai mari pentru un stil de viata sanatos si pentru o viata fara de boala. Ma bucur foarte mult sa vad ca, si in Romania, curentul a fost bine primit. Se pare ca romanii au inteles ca fructele si legumele in starea lor naturala ii pot apara de toate bolile urate ale batranetii. Eu vreau sa imbatranesc frumos, iar acest lucru nu reprezinta un moft pentru mine, ci bucuria unei adevarate posibilitati. Cred ca poti avea o minte agera si la o varsta inaintata, si chiar mai multa energie si vitalitate ca in tinerete. Si asta gratie faptului ca iti cunosti organismului si sti ce dieta sau stil de viata ti se potriveste. Recomand acest mod de a trai persoanelor cu hipertensiune arteriala si astm, celor care sufera de maladii cerebrale sau de boli cardiovasculare. Alimentatia Raw este la fel de buna si in curele de detoxifiere. De tot ceea ce ai nevoie gasesti oricand in pietele de la noi. Eu prefer sa cumpar numai legume si fructe de sezon, romanesti!

Dieta cu cruditati va fi vedeta verii

Email Imprimare

Specialistii considera ca aceasta dieta este una dintre cele mai sanatoase, deoarece se bazeaza numai pe cruditati, adica alimente crude, nepreparate termic. Cura bazata pe legume si fructe crude, bogate in vitamine, enzime si bioelemente ofera organismului energia zilnica necesara, fiind de un real ajutor persoanelor active, care trebuie sa-si adapteze alimentatia la stilul de viata caracteristic.

Drojdia de bere, aliment miraculos

Email Imprimare

Drojdia de bere este cunoscuta ca ingredient pentru aluaturile dospite, dar poate fi considerata si un medicament, fiind utilizata in tratarea mai multor afectiuni. Drojdia de bere contine numeroase vitamine si nutrienti extrem de benefici pentru sanatate. Drojdia de bere nu are multe calorii si nu contine grasimi, sodiu sau carbohidrati. Contine proteine, toate vitaminele din complexul B, vitaminele D si E, enzime si saruri minerale. Ajuta la vitaminizarea organismului, intareste sistemul imunitar si are o actiune hepatoprotectoare. Totodata ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, scade tensiunea si nivelul colesterolului.

Miracolul din bobul de grau

Email Imprimare

In popor, se spune ca pe fiecare bob de grau se gaseste, multiplicat, chipul lui Hristos. De aceea graul este abordat, de multe ori, si ca parte a unui ritual. Unul dintre alimentele ritualice in relatia cu lumea de dincolo este coliva.
Cerealele au constituit baza alimentatiei omului din toate colturile lumii de cel putin zece milenii, iar populatiile care au pastrat acest tip de hrana si-au prezervat capitalul de sanatate. Asta si pentru ca, la origini, omul a fost frugivor, hrana sa a constat in principal din fructe si seminte, carnea, pestele, lactatele si celelalte elemente care contureaza alimentatia omului modern fiind adaugate pe parcursul istoriei. Cerealele – care au trecut si ele, in timp, de la statutul de salbatice la domestice, fiind cultivate pe arii tot mai intinse de catre om, sunt alimente exceptionale, datorita aportului lor nutritiv, nu doar energetic, dar si prin proteine, saruri minerale si vitamine. In grauncioarele din spice se concentreaza toata bogatia si forta vitala a plantei. Spicul care se coace este promisiunea painii viitoare.

8 alimente care mentin sanatatea ochilor

Email Imprimare

Din fericire, lista alimentelor care ne mentin ochii intr-o stare buna de sanatate este suficient de generoasa, astfel incat sa poti urma o dieta completa.
Vitamina A are rolul de a imbunatati vederea pe timp de zi si de noapte, iar lipsa acesteia din organism duce la aparitia tulburarilor de vedere si a unor boli grave ale ochilor. Vitamina E protejeaza membrana celulara, impiedicand actiunea radicalilor liberi responsabili de aparitia cataractei. Luteina, care se regaseste din plin in anumite legume, reduce riscul degenerescentei maculare, care apare la varste inaintate. Nu in ultimul rand, vitamina C este un excelent antioxidant, iar in combinatie cu vitamina E are rolul de a proteja ochii impotriva cataractei. Iata asadar care sunt alimentele cele mai bune pentru mentinerea sanatatii ochilor. Dintre legume este foarte bine sa consumi cat mai mult: salata, andive, fasole verde, varza de Bruxelles, broccoli, praz, spanac, mazare, ardei gras verde si rosu, ardei iute, dovleac, rosii, telina si porumb. Fructele cele mai bune pentru sanatatea ochilor sunt urmatoarele: kiwi, lamaile, caisele, pepenele galben si curmalele. De pe lista fac parte si cateva ierburi si condimente, precum: mararul, patrunjelul, oregano si curcuma.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.