O noua reteta pentru ciocuri pe coloana

Imprimare

Multe persoane sufera de depuneri de calciu – se numesc osteofite (ciocuri de papagal). Osteofitele apar pe coloana vertebrala, la nivelul articulatiilor genunchiului, al articulatiei soldului, la coate, umeri si degete. Multa lume crede ca montul reprezinta un os sau un cartilaj nou-aparut. In realitate, monturile reprezinta proeminenta capului metatarsian prin deplasarea sa mediala catre interiorul piciorului – iarhalucele ("degetul mare") se deplaseaza catre degetele vecine, pe care le impinge si le deformeaza progresiv.

Fasceita plantara este o afectiune care se manifesta prin aparitia durerii la nivelul ambelor calcaie. Fasceita plantara inseamna inflamatia fasciei plantare. Simptomele date de aceasta afectiune va pot afecta sau nu activitatile fizice. Se poate pune gheata pe locul afectat, de trei ori, pana durerea acuta trece. Daca aceste boli nu trec cu tratament naturist, trebuie sa recurgeti la operatie.
Va prezint acum un nou unguent pentru pinteni, ciocuri pe coloana, monturi, fasceita plantara, lumbago, artroza, spondiloza si reumatism.
Ingredientele si cantitatile necesare sunt urmatoarele:
Ardei iute rosu: 1 bucata mica, dupa preferinte.
Castan salbatic: 1 frunza, 1 samanta.
Cimbrisor: partea aeriana, 1 lingurita
Cimbru de gradina: partea aeriana, 1 lingurita.
Coada soricelului: flori, 1 lingurita.
Cretusca: partea aeriana, flori, 1 lingurita.
Cuisoare: 1 lingurita.
Dafin: frunze, 2 lingurita.
Galbenele: flori, 1 lingurita.
Ghimbir: radacina, 1 lingurita.
Hrean: radacina rasa, cu coaja cu tot, 3 linguri.
Iedera: frunze, 1 lingurita.
Ienupar: fructe, 1-2 lingurite.
Laptele cainelui: partea aeriana, 1 lingurita.
Maghiran: frunze, 1 lingurita.
Marul lupului: frunze, 1-2 lingurite.
Menta: frunze, 1 lingurita.
Muguri de pin: 1 lingurita.
Nuc: frunze, 1 lingurita.
Obligeana: radacina, 1 lingurita.
Pedicuta: partea aeriana, 1 lingurita.
Pelin alb: partea aeriana, 1 lingurita.
Rozmarin: frunze, 1 lingurita.
Salvie: frunze si flori, 1 lingurita.
Sanziene: partea aeriana, 3-4 linguri.
Scortisoara: 1 lingurita.
Sovarv: partea aeriana, 1 lingurita.
Spanz: frunze, 1 lingurita.
Tataneasa: radacina, 2 lingurite.
Tuia: frunze, 1 lingurita.
Urzica vie: frunze, 1 lingura.
Usturoi: 3-4 catei.
Vita-de-vie: frunze, 1 lingurita.
Modul de preparare:
Toate plantele se fierb intr-o baza de unguent. Eu folosesc unt si ulei de masline. Se topeste untul si se fierb plantele in el pana sfaraie, apoi se iau de pe foc. Preparatul se incalzeste zilnic, pana la topire. Dupa 2-3 zile, se adauga uleiul de masline. Se mai lasa preparatul la macerat, dar se topeste in continuare, zilnic. Dupa 1- 2 saptamani, se strecoara si se adauga la crema topita gelatina pregatit in prealabil. In apa in care se prepara gelatina se fierbe in prealabil amestecul de plante, se strecoara, se lasa la racit si se inglobeaza in gelatina, se amesteca bine, ca sa nu faca cocoloase. Se lasa gelatina sa se intareasca.
Dupa intarire, se incalzeste la bain-marie pana se topeste gelatina (curge), apoi se amesteca cu crema de baza topita. Se poate pune gelatina in frigider, ca sa se intareasca, in timpul verii. Se poate adauga la acest unguent propolis. In acest caz, dupa ce s-a strecurat crema de baza (de plante), se fierbe in crema de baza propolisul, se strecoara si se adauga gelatina pregatita dinainte. Se pot adauga vitamine (vitamina A, vitamina E), se pot adauga uleiuri volatile (menta, eucalipt, lavanda, rozmarin). Se amesteca bine. Fiind inca la cald, in stare lichida, se toarna in recipiente corespunzatoare, apoi se eticheteza.
Plantele importante din acest unguent sunt sanzienele, tataneasa, hreanul, usturoiul, marul lupului, maghiranul, dafinul si cretusca. Acest unguent poate fi preparat doar din aceste plante.
Gelatina se prepara in felul urmator: Separat, intr-o cana de portelan, se pun 10 g de gelatina alimentara (din comert), peste ea se toarna 100 ml apa calduta, se amesteca continuu si se lasa vreo 20 de minute, pana se intareste. In prealabil, in apa se poate fierbe amestecul de plante, se strecoara, se lasa la racit, apoi se amesteca cu gelatina. Se amesteca incontinuu, ca sa fie omogen.
Nu am trecut cantitatea de unt, caci trebuie mult – eu la acest amestec de plante am folosit cca 2 kg de unt 82% continut de grasime. Ulei de masline se poate pune 50-100 ml sau chiar mai mult. Eu mai pun unt de cacao si unt de shea. Pe acestea le topesc separat si le amestec cu crema de baza. Se mai poate adauga ceara de albine. La aceasta cantitate de unguent (crema de baza) se pot pune si 100-150 g de propolis brut – depinde de preferintele fiecaruia. La 500-1.000 g crema de baza, eu pun 2 linguri de propolis brut. Propolisul brut se fierbe in crema de baza cca 10 minute, se lasa sa se decanteze, apoi se strecoara. (Ioan Marcus din Aiud, pasionat de fitoterapie)
Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868 sau la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza


www.avtokum.com/
sunglass4you.com.ua