Perele: recomandari terapeutice

Imprimare

Aromate si zemoase, perele sunt extrem de bogate in principii bioactive ce hranesc si sunt benefice intregului organism. Ce contin mai exact perele si cum putem beneficia de proprietatile acestor delicioase fructe de toamna ne-a precizat doamna Livia Nena, biolog cu specializare in nutritie. Perele contin apa cam 8%, contin tanin, pectine, celuloza, minerale si oligoelemente, cum ar fi: zinc, cupru, fier, mangan, iod, precum si vitaminele A, B si C. Datorita continutului, ele sunt indicate in tot soiul de afectiuni, dar subliniez faptul ca principalele proprietati ale perelor sunt cele diuretice, laxative, remineralizante, nutritive si astringente. Ele pot fi intrebuintate in ameliorarea diferitelor afectiuni, cum ar fi cele renale, bolile cardiovasculare, precum si in prevenirea unor probleme ce apar din cauza unui sistem imunitar scazut (ridica foarte mult sistemul imunitar).

Prin urmare, beneficiile perelor sunt urmatoarele:
- combat efectele stresului;
- au efect revigorant in cazul asteniilor;
- sunt indicate in tratamentul gutei, artritei si reumatismului;
- grabesc vindecarea acneei;
- inlatura oboseala si surmenajul;
- stimuleaza formarea globulelor rosii, prin urmare, sunt foarte bune in cazul anemiilor;
- sporesc capacitatea de producere a celulelor cu rol imunitar; persoanele care au un sistem imunitar scazut pot beneficia de un sistem imunitar ridicat in urma unor cure cu pere.
- amelioreaza starile febrile;
- grabesc vindecarea litiazei renale;
- sunt bune in profilaxia infectiilor urinare recidivante;
- calmeaza tusea;
- ajuta la buna functionare a glandei tiroide.

Puteti citi continuarea pe www.antenasatelor.ro