Bitterul Faunus Plant

Imprimare

Sub denumirea de bitter intalnim cele mai felurite bauturi. Singurul element comun il reprezinta gustul amar, de unde si numele... Aceste bauturi se grupeaza in doua categorii mari. Unele sunt extracte alcoolice din plante medicinale, fara zahar adaugat, cu un gust amar puternic, cum este bitterul suedez, sau mai ales bitterele noastre, precum cel realizat de Faunus Plant. Altele, destinate mai mult degustarii de bar, au un gust imbunatatit si mult zahar adaugat pentru a le conferi o aroma cat mai placuta, precum atat de mediatizatul Jagermeister, bitterul unguresc Unicum, Campariul italienesc, Absintul distilat din pelin, Tequilla distilat din agava si multe altele. Majoritatea se bazeaza pe retete al caror secret este pastrat de zeci sau sute de ani. Bitterul suedez se pare ca are la origine un elixir al tineretii pus la punct de alchimistii Evului Mediu, cu o reteta originara pierduta demult. Reteta extractului hidroalcoolic de astazi reprezinta ea insasi un secret bine pastrat, la fel precum in cazul bitterului French Benedictine al calugarilor renascentisti si al majoritatii bitterelor medicinale sau cu adaos de zahar.

Toate bitterele se preteaza realizarii a diferite retete de cocktailuri celebre sau improvizate dupa inspiratia si gustul fiecaruia. Evident, in cazul folosirii bitterelor medicinale, ele trebuie introduse in amestec doar intr-o proportie foarte redusa, tinand cont de gustul lor foarte puternic. Insa, din punctul de vedere al bitterelor medicinale, nu gustul este atat de important, cat efectele terapeutice ale acestuia. Iar plantele medicinale traditionale din flora noastra autohtona au de cele mai multe ori efecte benefice remarcabile ce le scot in evidenta fata de cele din regiunile nordice caracteristice unor bittere celebre, precum cel suedez. Iar traditia folosirii in scopuri medicinale a extractelor de plante medicinale are si pe meleagurile noastre o straveche traditie, exploatata din plin in retete de exceptie precum cea a Bitterului realizat de Faunus Plant din extractul alcoolic a 30 de plante medicinale in proportii bine stabilite. Si vorbim in acest caz de un produs 100% natural, cu o concentratie alcoolica volumica de 30%, obtinut prin prelucrare manuala, fara conservanti sau coloranti artificiali, realizat din fructe de catina, radacini de gentiana, frunze de menta, rizomi de obligeana, flori si frunze de paducel, parti aeriene de papadie, frunze de patlagina, flori de soc, parti aeriene de trei frati patati si de urzica, frunze de afin si de anghinare, radacini de brusture, parti aeriene de cimbrisor si de cretisoara, flori de cuisoare, frunze de dafin, parti aeriene de echinaceea, teci de fasole, fructe de fenicul, frunze de frasin, flori de galbenele, fructe de ienupar, flori de lavanda, fructe de maces, flori de musetel, parti aeriene de rostopasca, flori de salcam, frunze de salvie si parti aeriene de troscot.
Acest Bitter de la Faunus Plant, un adevarat elixir pentru intregul organism, contribuie intr-un mod deosebit de eficient la reglarea secretiei si excretiei bilei, sustine digestia si functionarea normala a diurezei. Dar nu in mai mica masura contribuie la mentinerea sanatatii arborelui bronsic, la mentinerea concentratiei normale a colesterolului si grasimilor in sange, la mentinerea functionarii normale a sistemului imunitar si la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ. In plus, Bitterul de la Faunus Plant reprezinta un excelent vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator si depurativ, cu rezultate excelente in cazul avitaminozelor, anemiilor, asteniei, inapetentei si oboselii, in cazul convalescentei, al digestiei lente, al indigestiilor, al balonarii, dischineziei biliare si al steatozei hepatice, in cazul constipatiei si al colicilor abdominali, inclusiv al parazitozelor, dar si in cazul nevrozei cardiace, al hipercolesterolemiei, in cazul febrei, racelilor si al curelor de detoxifiere, in unele afectiuni dermatologice si caderii parului, Bitterul de la Faunus Plant putand fi folosit si pentru uz extern in vederea mentinerii sanatatii pielii si a parului. In scop terapeutic, adultii, respectiv tinerii de peste 15 ani, pot bea, de cate 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, cate o lingurita de tinctura diluata in 100 de mililitri de apa sau ceai.
Bitterul medicinal romanesc reuseste sa obtina din flora spontana a Romaniei un extract medicinal mult mai puternic decat cele de import, eficienta demonstrata in cursul utilizarii lui, precum si de diferite analize. Eficienta extractelor realizate din plantele medicinale utilizate pentru obtinerea Bitterului de la Faunus Plant se bazeaza atat pe indelungata traditie pastrata de batranii vindecatori de la sate, cat si pe rezultatele analizelor utilizarii lor terapeutice din ultimele decenii. Bitterul de la Faunus Plant se remarca prin continutul bogat de vitamine, minerale si oligoelemente, precum si de nenumarate substante active deosebit de importante pentru organismul nostru, precum uleiuri eterice, acetilcolina, feniletilamina, saruri, mucilagii, dextrina, lecitina, inulina, cumarine, vaccinina, flavonoide si multe altele.
Actiunea simultana a extractelor celor 30 de plante prezente in Bitterul de la Faunus Plant reprezinta mult mai mult decat insumarea actiunii celor 30 de plante deoarece, impreuna, in concentratiile prezente in acest Bitter de exceptie, substantele active continute in fiecare dintre aceste plante vin sa actioneze impreuna, conducand la un efect sinergetic mult mai puternic, ce da tocmai valoarea acestui produs atat de important pentru sanatatea noastra.

Mai multe despre Bitter si despre celelalte remedii naturale marca Faunus Plant puteti gasi accesand site-ul faunusplant.ro.
Va invitam sa aflati mai multe despre Bitterul de la Faunus Plant si din materialul video urmator, material pe care - daca il urmariti - veti constata ca veti putea participa si la un concurs cu 5 premii Faunus Plant.
Mai multe informatii despre remedii naturale gasiti si pe pagina
de facebook Cecilia Caragea.