5 beneficii uimitoare ale gelatinei

Imprimare

O folosesti des la deserturi si in anumite preparate culinare, insa poate nu stiai ca gelatina are o multime de alte beneficii asupra sanatatii. Obtinut din proteine animale, acest ingredient aparent banal poate face minuni in lupta cu bolile.
1. Mentine sanatatea oaselor. Potrivit studiilor efectuate in decursul mai multor ani, gelatina s-a dovedit a fi benefica in tratarea problemelor articulare si osoase, cum ar fi osteoartrita. Aceasta este una dintre cele mai frecvente boli, care duce la durere si rigiditate in miscari. Utilizarea suplimentelor pe baza de gelatina reduce semnificativ durerea si ajuta la functionarea normala a cartilajelor.

2. Ajuta la functionarea normala a creierului. Gelatina contine o cantitate mare de glicina, un aminoacid care imbunatateste functiile cognitive. Studiile au aratat ca un consum sporit de gelatina sporeste capacitatea de concentrare, memoria si gradul de atentie. De asemenea, ajuta la ameliorarea simptomelor provocate de tulburarile psihice, cum ar fi schizofrenia.
Puteti citi continuarea pe www.antenasatelor.ro