Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate

Sanatate si frumusete

Suplimentele nutritive Ovoimuno in sezonul rece

Email Imprimare

Reinceperea scolilor, schimbarile de temperatura si aglomerarea transportului public dau startul unui nou sezon de gripa si raceala. De asemenea, aglomerarea in spatii inchise faciliteaza raspandirea virusurilor si imbolnavirea.
Scolile au un rol important in educatia privind prevenirea gripei si in gestionarea si limitarea focarelor de gripa, atunci cand acestea apar.
Cu fiecare zi in care copilul nu merge la scoala, acesta rateaza cunostinte valoroase. In acelasi timp, este modificat si programul familiei, se intrerupe activitatea profesionala a parintilor etc. Prevenirea raspandirii gripei si a racelii in scolii este importanta nu numai pentru sanatatea copiilor, dar si pentru educatia acestora.
Gripa si raceala sunt cauzate de diferite virusuri respiratorii care provoaca simptome destul de similare, dar cu severitate diferita.
Raceala reprezinta cel mai comun termen pentru infectiile tractului respirator superior, mai ales cele localizate in nas, gat si sinusuri.
Gripa este tot o infectie virala, care ataca sistemul respirator – nasul, gatul si plamanii, data de virusul gripal. Pentru majoritatea oamenilor, gripa trece de la sine, insa uneori, gripa si complicatiile ei pot fi fatale. Persoanele cu risc mai mare (copii, varstnici, bolnavi cronici) pot dezvolta complicatii majore, pana la pneumonii.
Gripa sau raceala pot fi usor confundate cu infectia cu Covid-19. Tocmai de aceea, se recomanda testarea si consultarea medicului pentru un diagnostic corect.

Campania STOP Anafilaxiei!

Email Imprimare

Saptamana Mondiala a Alergiei este o initiativa anuala a Organizatiei Mondiale a Alergiilor (WAO). Impreuna cu societatile nationale membre, WAO isi propune sa aduca in atentie bolile alergice si astmul, afectiuni cu prevalenta in crestere in intreaga lume, pentru a furniza ultimele informatii in vederea abordarii corecte a acestora de catre specialistii in domeniu, dar si pentru educarea publicului.

Euromelanoma - campanie de informare cu privire la factorii de risc pentru cancerul cutanat

Email Imprimare

Euromelanoma lanseaza campania Cancerul Cutanat: Trecutul iti decide Viitorul. Campania se bazeaza pe un sondaj de opinie realizat de catre medici dermatologi la nivel mondial care arata o scadere de 33% a examinarilor cutanate efectuate de catre profesionisti in domeniu si respectiv o scadere de 21% a diagnosticul de melanom in stadiu precoce in timpul pandemiei COVID-19.

Iunie - Luna Miastenia Gravis 2021

Email Imprimare

Miastenia Gravis este o boala cronica autoimuna neuromusculara, care se manifesta prin oboseala severa la repetarea unei anumite miscari si slabiciune variabila a muschilor voluntari ai corpului, care poate afecta abilitatea persoanei de a vedea, a merge, a vorbi si chiar a respira. Denumita si boala "invizibila", aceasta afectiune non-contagioasa poate afecta persoanele de toate varstele, atat femei, cat si barbati, dar in mod special femeile cu varsta de pana la 40 de ani si barbatii cu varsta de peste 50 de ani.

De ce reapar eczemele exact in acelasi loc?

Email Imprimare

INSERM (Institutul National de Cercetari Medicale al Frantei) a analizat cazul eczemelor si explica de ce placile cauzate de contactul cu pielea al unui alergen reapar in aceleasi locuri, chiar si la mult timp dupa vindecare. O echipa de cercetare - cu specialisti din Institutul National de Cercetari Medicale (INSERM), Universitatea Claude Bernard Lyon 1, Ecole normale supérieure de Lyon si CNRS din cadrul Centrului International de Cercetare in Boli Infectioase - da raspuns documentat la aceasta intrebare. Astfel, cercetatorii au descoperit ca alergenii au ramas in piele cateva saptamani, oricat de dur a fost tratamentul aplicat.

Durerea de stern: cauze posibile

Email Imprimare

Sternul este osul din centrul pieptului de care se ataseaza coastele (prin cartilaj). Acest os este deosebit de expus, durerea in stern este frecventa. Dar care sunt cauzele posibile? In caz de durere la nivelul sternului, ar putea fi implicat stomacul, de exemplu?
Sternul si coastele joaca un rol protector. Intr-adevar, ele protejeaza organele vitale situate in spate, in special inima si plamanii. Astfel, o boala pulmonara sau cardiaca poate fi foarte bine simtita in stern, chiar daca nu este cu adevarat originea sa.

Vaccinul ROR si autismul: punctul final al controversei

Email Imprimare

De cativa ani, adversarii vaccinarii de rutina impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei (MMR) au acuzat vaccinul ca provoaca tulburari de dezvoltare de tip autist. Rezultatele a doua noi studii ar trebui sa puna capat dezbaterii. Desigur, nici un vaccin nu este lipsit de efecte secundare. Dar, cu riscul de a inspaimanta populatiile si de a induce o scadere ingrijoratoare a acoperirii vaccinale, exista inca autori care isi imping demonstratiile la limita, sustinand ca si-au pus degetul pe un efect secundar formidabil si fara precedent. In cele din urma, nu mai numaram echipele de cercetatori care incearca sa demonstreze contrariul. In ceea ce priveste acuzatia referitoare la vaccinul MMR, controversa s-ar putea incheia in cele din urma.

Tratamentele hormonale te ingrasa? Detalii

Email Imprimare

Hormonii, mesagerii chimici produsi de celulele endocrine, regleaza multe functii in corpul nostru. Aceasta masinarie complexa uneori trebuie sustinuta de terapia hormonala. Cu toate acestea, medicamentele trezesc multe temeri la pacienti. Una dintre cele mai frecvente este cresterea in greutate. Dar chiar se pun kilogramele din acest motiv?

Oboseala cronica: un test de sange ar putea detecta acest sindrom

Email Imprimare

Oboseala cronica este o boala greu de identificat. Dar asta se poate schimba in curand. O echipa de la Universitatea Stanford ar fi gasit o modalitate usoara de a detecta boala: un test de sange. Persoanele care sufera de aceasta afectiune debilitanta si adesea trecuta cu vederea, cunoscuta sub numele de sindrom de oboseala cronica, ar putea obtine in curand cu usurinta ceea ce au cautat uneori de zeci de ani: dovada stiintifica a bolii lor.

DentalMed - primul magazin online al unei clinici stomatologice

Email Imprimare

DentalMed Luxury Dental Clinic a lansat in luna noiembrie primul magazin online din Romania al unei clinici stomatologice.
Categoriile de produse vandute prin intermediul magazinului online sunt:
- produse premium pentru ingrijire dentara personala;
- produse premium pentru recuperare dupa implant dentar sau alte interventii din sfera chirurgiei orale, reunite sub forma unui pachet special, DentalMed Recovery Pack;
- produse profesionale dedicate ingrijirii gingiilor.

Programari online pentru testele COVID-19 prin aplicatia Ziora

Email Imprimare

Ziora, platforma online pentru administrarea programarilor, dar si a intregii afaceri, folosita in special in saloane de infrumusetare, wellness, domeniul sanatatii si service-uri auto, va oferi abonament gratuit timp de trei luni clinicilor medicale care realizeaza teste pentru determinarea infectiei cu SARS-CoV-2 (noul coronavirus). Astfel, clientii persoane fizice se pot programa online, rapid, fara sa mai astepte timp indelungat in call center.

Obezitatea creste riscurile decesului in cazul imbolnavirii de COVID-19

Email Imprimare

Oficialii britanici din domeniul sanatatii au avertizat ca pentru persoanele obeze riscul de a deceda din cauza coronavirusului este cu 40% mai mare decat la persoanele cu o greutate sanatoasa. Public Health England a sustinut ca riscul decesului provocat de virus se dubleaza pentru cei care sufera de obezitate severa. Dr. Alison Tedstone, nutritionist-sef in cadrul Ministerului Sanatatii din Marea Britanie, a afirmat ca pierderea in greutate ar putea impiedica ajungerea la terapie intensiva din cauza virusului.

Exercitiile fizice facute inainte de micul dejun topesc mai multe kilograme

Email Imprimare

Exercitiile fizice executate inainte de micul dejun, pe stomacul gol, topesc mai multe kilograme, indica rezultatele unui studiu desfasurat in Marea Britanie. Echipa de cercetatori condusi de dr. Javier Gonzalez de la Universitatea din orasul britanic Bath a monitorizat 30 de persoane supraponderale. Atunci cand faceau exercitii fizice inainte de micul dejun, acestea ardeau de doua ori mai mult grasime decat cei care faceau sport dupa micul dejun.

Cum tratam bataturile formate din cauza monturilor?

Email Imprimare

Atunci cand suferim de monturi, axul anatomic al degetului se schimba si deviaza spre partea interna a piciorului. Asta face ca toata greutatea corpului sa nu mai apese pe zonele anatomice care in mod normal preiau sarcina, ci sa fie preluata de celelalte degete. Acest lucru favorizeaza aparitia bataturilor la nivelul metatarselor 2 si 3. Primim mai multe raspunsuri de la dr. Tarek Nazer.

Cum sa facem fata alergiilor de vara

Email Imprimare

Considerate ca o prelungire fireasca a afectiunilor de primavara, alergiile de vara dau batai de cap din ce in ce mai multor persoane. De fapt, din toate cele patru anotimpuri, trei sunt corelate cu alergiile specifice perioadei. Specialistii au observat ca, din pacate, viata pacientilor cu diverse alergii este semnificativ afectata cel putin opt luni pe an. Chiar daca de cele mai multe ori suntem tentati sa asociem primavara cu faza de inceput a alergiilor, vara nu trebuie nici ea uitata. Cei mai multi dintre noi asteptam venirea sezonului cald cu entuziasm, pentru a ne putea bucura in voie de soare, mare si natura, insa persoanele alergice privesc vara dintr-o cu totul alta perspectiva, mult mai sumbra, intrucat, pentru marea lor majoritate, vara nu inseamna altceva decat nas infundat, ochii rosii, mancarimi si stranut.

Gastrita – cauze, simptome, diagnostic, tratament

Email Imprimare

Ce este gastrita? Gastrita este o inflamatie acuta sau cronica a mucoasei gastrice, caracterizata prin ulceratii superficiale ale mucoasei. Gastritele cronice sunt induse in special de o bacterie, Helicobacter pylori, care se localizeaza sub stratul protector de mucus al epiteliului gastric (una dintre straturile mucoasei). Aceasta bacterie poseda un bogat echipament enzimatic, care e format din substante ce ii permit sa supravietuiasca in mediul acid al stomacului. O buna parte a populatiei se confrunta cu aceasta patologie, care poate avea cauze multiple si care se manifesta de cele mai multe ori prin arsuri si durere la nivelul stomacului.

Beneficiile spanacului pentru sanatate

Email Imprimare

Spanacul este una dintre legumele cele mai bogate in proprietati, iar cea mai importanta dintre acestea este capacitatea de stimulare a regenerarii celulare. Consumul spanacului, in special in stare cruda, aduce numeroase beneficii, reintinerind organismul si ajutandu-l sa capete o imunitate suficient de solida, astfel incat bolile sa fie tinute departe. Dupa cum se stie, o alimentatie bogata in legume proaspete, de sezon, ajuta la stimularea sistemului imunitar.  

Drojdia de bere si beneficiile sale pentru sanatate

Email Imprimare

Provenind din familia Saccharomitaceelor, drojdia este o ciuperca microscopica unicelulara, saprofita, care se inmulteste prin inmugurire. Este considerata un adevarat aliment-medicament, pentru continutul bogat de vitamine, proteine si minerale. Poate fi folosita pentru productia de bere, dar si in panificatie. Drojdia de bere ajuta la revigorarea si energizarea organismului, ne ajuta sa ne pastram forma optima si incetineste procesele de imbatranire. In plus, poate fi folosita si ca ingredient in mastile de frumusete.

Cum sa ai grija de ochii tai

Email Imprimare

Ochii sunt oglinda noastra spre lume, asadar ingrijirea lor este importanta. Pentru a avea mereu ochi sanatosi, este esential sa avem un stil de viata echilibrat, sa respectam orele de somn si sa nu exageram cu statul in fata ecranelor luminoase. De asemenea, vizita periodica la medic este fundamentala si are rolul de a sesiza in timp util eventualele afectiuni. Preventia este una dintre cele mai sigure modalitati de combatere a afectiunilor, asadar, ingrijirea ochilor ar trebui sa fie la fel de importanta, ca si ingrijirea intregului corp.

Asociatia Imunis prelungeste clasele gratuite de pilates pentru pacientele cu cancer de san

Email Imprimare

Asociatia Imunis prelungeste clasele gratuite de pilates pentru femeile care sufera de cancer  de san cu inca o luna. Incepute odata cu declansarea starii de urgenta, clasele gratuite de pilates on-line pe care le ofera Asociatia Imunis pacientelor au ajutat peste 40 de persoane sa aiba o viata mai buna in izolare. Pacientele vor putea participa gratuit la clasele de pilates pana in 15 iunie. Societatea Americana de Cancer evidentiaza ca, in general, exercitiile fizice imbunatatesc echilibrul, mentin muschii puternici, diminueaza senzatia de ameteala si combat oboseala. Iar clasele de pilates, prin faptul ca se bazeaza pe puterea interioara a organismului, sunt o optiune cu atat mai eficienta pentru paciente.

Alimente care intaresc sistemul imunitar

Email Imprimare

Raceli prea dese, gripe, stari de oboseala si de slabiciune, toate acestea sunt semnele unui sistem imunitar slabit. Suntem, fara indoiala, intr-o perioada in care avem nevoie de un sistem imunitar suficient de fortificat incat organismul sa poata trece cu brio peste toate pericolele. Este bine de stiut ca un sistem imunitar puternic poate fi construit si cu ajutorul unei alimentatii echilibrate, pe langa un stil de viata sanatos.
Iata cateva alimente care ajuta foarte mult la stimularea sistemului imunitar:

Clinicile Dentare Dr. Leahu sustin urgentele in 6 orase

Email Imprimare

Clinicile Dentare Dr. Leahu raman alaturi de pacientii care se confrunta cu probleme ce necesita un tratament stomatologic de urgenta. Cu o echipa de 65 de persoane pregatita pentru preluarea urgentelor, centrele din Bucuresti (Caramfil 41), Pitesti, Timisoara, Turda, Oradea si Constanta sunt deschise in timpul saptamanii, intr-un program de la 10.00 la 16.00 si cu o programare in prealabil, pentru orice situatie in care este nevoie de ingrijiri medicale imediate pentru controlul durerii, infectiei si sangerarii.

Beneficiile mersului pe bicicleta

Email Imprimare

Fie ca vorbim de relaxare sau de modalitate de transport, mersul pe bicicleta a revenit in voga, desi pentru cateva decenii a ramas intr-un con de umbra. Beneficiile mersului pe bicicleta sunt multiple. Indiferent de scopul pentru care este folosita, starea noastra de echilibru, atat fizic, cat si psihic, poate fi obtinuta intr-un mod placut, mai ales daca vorbim despre plimbarile in aer liber. Exista si varianta bicicletei de la sala de sport, insa efectele maxime se obtin in cazul pedalarii in aer liber. 

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...11 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.