Marti, 28 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Tratamentele hormonale te ingrasa? Detalii

Tratamentele hormonale te ingrasa? Detalii

Email Imprimare

Hormonii, mesagerii chimici produsi de celulele endocrine, regleaza multe functii in corpul nostru. Aceasta masinarie complexa uneori trebuie sustinuta de terapia hormonala. Cu toate acestea, medicamentele trezesc multe temeri la pacienti. Una dintre cele mai frecvente este cresterea in greutate. Dar chiar se pun kilogramele din acest motiv?

Pilula contraceptiva si cresterea in greutate: depinde de femei
Exista doua tipuri de pilule contraceptive. In primul rand, exista pastile numai cu progestativ. Acestea contin doar progesteron. Puteti utiliza si pastile combinate care combina cei doi hormoni sexuali feminini: estrogen si progestogen. Pentru ambii hormoni, aceste contraceptive sunt supuse aceluiasi avertisment public general: pilula te ingrasa.
Daca te uiti la toate studiile stiintifice privind pilulele combinate si cresterea in greutate, nu exista o crestere medie in greutate. Dar asta este doar o medie. Un grup restrans de femei au tendinta de a creste in greutate, totusi, spune dr. Emmanuelle Lecornet-Sokol, endocrinolog si diabetolog. Prima cauza a acestor kilograme in plus este simpla: aceste pastile cresc pofta de mancare. Intr-un mod oarecum subtil, femeile care folosesc acest tip de contraceptie incep sa manance putin mai mult, fara a-si da seama neaparat. Ceea ce le determina sa se ingrase.
Cealalta explicatie este situationala. Practicianul explica: Uneori incepem sa luam pilula pentru ca avem un partener obisnuit. Aceasta este insotita de o schimbare de viata. De exemplu, parasim casa parinteasca pentru a ne stabili impreuna cu partenerul nostru. Acesti factori de schimbare pot duce la mai multa mancare. Prin urmare, este probabil ca femeile sa asocieze cresterea in greutate cu tratamentul lor si nu cu stilul lor de viata.
Femeilor care incep tratamentul cu pilula combinata li se recomanda sa isi monitorizeze graficul de greutate si apetitul. Dar nu este nevoie sa tina o dieta, trebuie doar sa se cantareasca o data sau de doua ori pe luna. Daca nu vrei sa te cantaresti, poti avea o piesa vestimentara de test, precum pantaloni sau o rochie, spune medicul.
Pe de alta parte, pastilele numai cu progestativ au un efect mult mai mare asupra cresterii in greutate, inclusiv microprogestinelor. Daca observati cresterea in greutate de la inceputul folosirii contraceptivelor, trebuie sa va uitati mai intai la voi insiva, explica expertul. Am mancat mai mult decat de obicei, am facut mai putine exercitii? Renunt la fumat? Daca nimic nu explica cresterea in greutate, ne intoarcem la medicul nostru pentru a schimba pilula.
Emmanuelle Lecornet-Sokol adauga: Nu merita sa va faceti griji pentru un kilogram sau doua. Pe de alta parte, daca puneti 5 sau 10 kilograme, aceasta este o diferenta reala. Odata ce ai ajuns supraponderal, se poate complica orice solutie pentru pierderea kilogramelor in plus, cu riscul de a intra intr-un sistem de dieta repetitiva. Prin urmare, trebuie sa mancam sanatos pentru a incerca sa prevenim supraponderalitatea. Cel mai bun mijloc de a pastra linia si forma - pe langa o dieta echilibrata - este o activitate sportiva obisnuita, adica 2 h 30 minute pe saptamana, sau 30 de minute pe zi, sau o ora de doua ori pe saptamana. (Simona Lazar)
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.